Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ο ΟΤΕ δεν συζητάει για τους μισθούς της δουλεμπορικής θυγατρικής OTEPLUS - Όλα τα θέματα τα παραπέμπει στις καλένδες - Η αναδιοργάνωση της Deutsche Telekom με θύματα θέσεις εργασίας συνεχίζεται



.
 
.
Ο ΟΤΕ δεν συζητάει για τους μισθούς της δουλεμπορικής θυγατρικής OTEPLUS
Όλα τα θέματα τα παραπέμπει στις καλένδες
Η αναδιοργάνωση της Deutsche Telekom με θύματα θέσεις εργασίας συνεχίζεται

Την Τετάρτη 26/2/2014 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ομοσπονδίας για συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων της OTEPLUS και την προοπτική ομογενοποίησης εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ.

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στην αναδιοργάνωση που προωθούν οι Γερμανοί μέτοχοι σε όλες τις θυγατρικές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η D T προκηρύσσει κάποιο έργο μεταξύ των θυγατρικών της σε όλη την Ευρώπη και ένας κερδίζει και οι υπόλοιποι χάνουν. Συνολικά η D T μειώνει το κόστος και οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις εργασίας. Μέχρι τώρα έργο του λογιστηρίου του ΟΤΕ, της COSMOTE και άλλων εταιρειών του ομίλου D T έχει μεταφερθεί στη Μπρατισλάβα ενώ ο ΟΤΕ έχει πάρει και εκτελεί την τιμολόγηση της θυγατρικής της D T στην Ολλανδία. Στη συνάντηση η διοίκηση μας είπε ότι αυτή η κατεύθυνση, αυτού του τύπου η αναδιοργάνωση θα συνεχιστεί χωρίς όμως να μας πουν αν επίκειται κάτι ανάλογο στο άμεσο μέλλον.

Στη συνάντηση η διοίκηση απέκλεισε κάθε συζήτηση επί του παρόντος είτε αυτό αφορά ένταξη εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ είτε αφορά συζήτηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα καλυτέρευε τους μνημονιακούς μισθούς με τους οποίους αμείβονται. Τα θέματα αυτά τα παραπέμπει στη συζήτηση που θα γίνει τους επόμενους μήνες για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας του 2015. Απέκλεισε επίσης κάθε συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα όπως την τακτοποίηση των εκκρεμουσών δικαστικών αποφάσεων ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των καθαριστριών που εργάζονται με 4ωρο σε πλήρους απασχόλησης.
Είναι καθαρό ότι η διοίκηση εκμεταλλεύεται το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον και την επίθεση που δέχεται η μισθωτή εργασία από όλες τις πλευρές. Είναι επίσης καθαρό ότι εκμεταλλεύεται την αδράνεια που δείχνει από πάνω μέχρι κάτω το συνδικαλιστικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού μνημονιακού και εργοδοτικού δικομματισμού ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.
 Γιατί από τη ΓΣΕΕ, τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν κινείται τίποτε προκειμένου να απαιτήσουμε αγωνιστικά το σταμάτημα των μνημονιακών πολιτικών και της καταστροφής που αυτές επιφέρουν, το σταμάτημα της επερχόμενης απελευθέρωσης των απολύσεων, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και του ωραρίου εργασίας, το σταμάτημα της εντατικοποίησης της εργασίας, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και όλα τα άλλα που μέρα με τη μέρα μας κλέβουν.
Συνάδελφοι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η προστασία των θέσεων εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του περνάνε μέσα από τη δική σας ενεργή συμμετοχή, μέσα από τη δική σας εγρήγορση.
Ειδικά για τους συναδέλφους που εργάζονται στις δουλεμπορικές θυγατρικές θα γίνουμε ίσως μονότονοι αλλά θα επαναλάβουμε πως
         Ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα δίκαιο και ηθικό. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας ηθικής ή δικαίου που να λέει ότι αυτοί που κάνουν την ίδια δουλειά, που εργάζονται πλάι πλάι έχουν διαφορετικά μισθολογικά καθεστώτα.
         Ήρθε η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να απαιτήσετε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία.
         Ήρθε η ώρα να απαιτήσετε από τη διοίκηση του ΟΤΕ να σας δώσει το μισθό και τα δικαιώματα που δικαιούστε.
          Ήρθε η ώρα να ζητήσετε από τις ηγεσίες των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ομοσπονδίας του ΟΤΕ να σταματήσουν να σφυρίζουν, αδιάφορα να κινηθούν και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούστε.
         Οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων στις θυγατρικές θα πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσουν και εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να γίνετε η κινητήρια δύναμη για την κατάργησή τους.
Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας για να αγωνιστούμε μαζί για:
να κλείσουν τα δουλεμπορικά
άρση των διακρίσεων σε βάρος των νέων
σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
ένα μισθολόγιο σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online