Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μ.Ε.Τ.Α. (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή): ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΣΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Μ.Ε.Τ.Α.
(Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/3/2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ
ΣΤΑ  ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Από τη στιγμή που το μνημονιακό κυβερνητικό και τροϊκανό κέντρο των αποφάσεων, κατάργησε την διαμόρφωση των  κατώτατων μισθών μέσω της ΕΓΣΣΕ και ακύρωσε το ρόλο των συνδικάτων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραμένει δέσμια στην αποδοχή της μνημονιακής κατάστασης.
Έχοντας ουσιαστικά συνταχθεί με τη μεριά του Μνημονίου,   αποδέχεται να παίξει χωρίς όρους στο γήπεδο του αντιπάλου, να συμμετάσχει  στο υπονομευμένο παιγνίδι του κοινωνικού εταιρισμού  και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, εκτός από την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων.   
Το επιχείρημα για τη δήθεν διάσωση του θεσμού της ΕΓΣΣΕ, χωρίς αυτή να συνοδεύεται ταυτόχρονα από οργανωμένη στη βάση και  συντονισμένη κεντρικά μαζική αγωνιστική-συνδικαλιστική  δράση, ικανή να επιβάλλει στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο την επαναφορά του εργατικού δικαίου και της καθολικής εφαρμογής των ΣΣΕ, είναι κενό περιεχομένου.
Τελικά, αυτό που απομένει σήμερα από την υπογραφή της  ΕΓΣΣΕ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα γενικόλογο ευχολόγιο  και κυρίως μια συμφωνία στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού»,  της οποίας κομβικό σημείο είναι η «αξιοποίηση»   των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, με τα γνωστά προγράμματα ενεργητικών πολιτικών της εργατικής εκμετάλλευσης υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας.  
Χωρίς αντίδραση, χωρίς αντίσταση, χωρίς επίμονους εργατικούς αγώνες με ενότητα δράσης και τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών του συμμάχων, με σκοπό την επανάκτηση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τα υπόλοιπα θα είναι «χάντρες για τους ιθαγενείς», που δεν μπορούν  να καλυφθούν πίσω από καμία ΕΓΣΣΕ στις παρούσες συνθήκες.

 

blogger templates | Make Money Online