Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αντί να κρύβεται η Τρόικα, κρύβεται η ΓΣΕΕ

Αντί να κρύβεται η Τρόικα, κρύβεται η ΓΣΕΕ

Η Τρόικα για πολλοστή φορά φέρνει βόλτες από δω και από κει, κουνάει το δάκτυλο, καθορίζει την ατζέντα, απαιτεί τα πάντα και φέρνει τα πάνω κάτω στην κοινωνία.
Έχει ήδη καταργήσει το 90% του εργατικού δικαίου και συνεχίζει μέχρι να το κατεδαφίσει πλήρως όπως με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και σε απόλυτο συγχρονισμό με τη συγκυβέρνηση και τους εργοδότες.
Ταυτόχρονα, προχωρά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγώντας σε οριστική κατάρρευση το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, δρομολογώντας την ιδιωτικοποίηση όλου του συστήματος.
Αντί λοιπόν, η Τρόικα ως το όχημα που οργανώνει την πιο σκληρή επίθεση του νεοφιλελευθερισμού σε βάρος των εργαζομένων, να μην μπορεί να κρυφθεί από τις οργανωμένες κινητοποιήσεις των συνδικάτων, έχουμε το τραγικό φαινόμενο να κρύβεται η ΓΣΕΕ από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Να μην αντιδρά καθόλου στην κατάπτυστη απαγόρευση των συγκεντρώσεων, που για μια ακόμα φορά επιβάλλει αυταρχικά η Κυβέρνηση.
Να μην οργανώνει ούτε μια συμβολική αγωνιστική αντίδραση.
Να κλείνουν οργανισμοί και να αφήνει τους εργαζόμενους που απολύονται το επόμενο διάστημα να αντιδρούν και να αντιστέκονται, χωρίς την παρουσία και συντονισμό της κορυφαίας εργατικής οργάνωσης, από κοινού με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Είναι φανερό ότι, αυτή η ομάδα που διοικεί τη ΓΣΕΕ, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Έχει διαρρήξει κάθε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο ούτε την αφωνία, ούτε την ακινησία, ούτε την εμφανέστατη στήριξη του μνημιονιακού συστήματος, από τη Συνομοσπονδία.
Για αυτό και απαιτούνται πρωτοβουλίες από όσους πιστεύουν ότι η κατάσταση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ πρέπει να αλλάξει άμεσα. Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο.
6-3-2014

 

blogger templates | Make Money Online