Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τοποθέτηση του συν. Ιάκωβου Μπούτση μέλους της Ε.Ε. του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ στο 39ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ





 Εισήγηση στο 39ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Ιάκωβος Μπούτσης
μέλος Ε.Ε. του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
       Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα που ξεζούμισαν τον Ελληνικό λαό, ενώ απολύουν καθημερινά, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθούν να μας παρηγορήσουν λέγοντας : Τέρμα πια έρχεται ανάκαμψη, βγαίνουμε από τα μνημόνια, τελειώνουν τα βάσανα, υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και τόσα άλλα.
Προσπαθούν με τα ψέματά τους να ξεπουλήσουν τα πάντα στο κεφάλαιο και στους τοκογλύφους δανειστές, και να παραδώσουν τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία των εργοδοτών.
Το νέο πολυνομοσχέδιο των 800 σελίδων που το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν, βάζει ταφόπλακα στο εργατικό δίκαιο, δηλαδή :
Ø Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας..
Ø Πάνε βήμα- βήμα για κατάργηση των τριετιών που θα μικρύνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς
Ø Μειώνει τις εργοδοτικές  ασφαλιστικές εισφορές κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, με συνέπεια νέα μείωση συντάξεων ( μέχρι να οδηγηθούμε στην εθνική σύνταξη ), και παράλληλα βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
Ø Τέλος βάζει χέρι ακόμη και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες με αποκορύφωμα να προσπαθούν να περιορίσουν το ιερό δικαίωμα της απεργίας.
           Αλήθεια συνάδελφοι που είναι τα Ζάππεια 1,2,3, το success story, η λίστα Λαγκάρντ και τόσα άλλα που ξεχάστηκαν; Εμείς όμως δεν ξεχνάμε ότι τα παχύδερμα βουβάλια μας έφεραν σ’ αυτά τα χάλια..
           Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατήφορο της κοινωνίας μας. Όχι μόνο δεν προέβαλε αντίσταση, αλλά αντίθετα συμφώνησε σε πολλά μέτρα με την κυβέρνηση. Όταν οι εργαζόμενοι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα, ή και σε απόλυση έδιναν τους αγώνες καθημερινά στους δρόμους, η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν σε σεμινάριο στο εξωτερικό.
           Να θυμηθούμε και λίγα πράγματα από το χώρο μας:
·         Να θυμηθούμε το κλείσιμο των καταστημάτων και το ξεσπίτωμα των συναδέλφων με εδραίωση των καταστημάτων << ΓΕΡΜΑΝΟΣ>> για να καλύψουν το τεράστιο σκάνδαλο του 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ;
·         Την κατάργηση των λεωφορείων με ελάχιστο κόστος και την ταλαιπωρία των συναδέλφων στην εξορία της Παιανίας, ενώ συγχρόνως τα δικά μας κτίρια ερημώνουν ώστε να είναι έτοιμα για πούλημα;
·         Την απαξίωση των συν. με το αξιολόγιό τους που με δύο αρνητικές εισηγήσεις  δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει ;
·         Την τοποθέτηση των συν. άλλων θυγατρικών ( χωρίς να έχω κάτι μαζί τους ) σε θέση ευθύνης με υποβιβασμό ή και κατάργηση των θέσεων των αντίστοιχων συν. του ΟΤΕ ;
·         Την αύξηση του επιτοκίου του εφάπαξ στο 3% και του λογαριασμού νεότητας στο 26% από το πρώτο ευρώ με μείωση επτά τακτικών μισθών ;
·         Το κλέψιμο του εφ’απαξ του ταμείου αρωγής με το νέο τρόπο υπολογισμού ;
·         Τις προσλήψεις μέσω θυγατρικών για να ανθίζει το δουλεμπόριο με 580,00 ευρώ ,δηλαδή καθαρά 380,00 στο πλήρες ωράριο, ή 240,00 ευρώ στα τετράωρα ,ίσα για τα εισιτήρια και το πρωινό τους ;
·         Ταυτόχρονα η διοίκηση έχει βγάλει εκτός ΟΤΕ το μισθολόγιό της για να πλουτίζει καθημερινά και χωρίς κανένα έλεγχο σε βάρος του οργανισμού, των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού.
Για να γίνουν όλα αυτά βρήκαν έδαφος γιατί δεν υπήρξαν οι σωστές αντιδράσεις και άρχισαν σιγά-σιγά να ξηλώνουν το πουλόβερ, ξεκινώντας από τον αδύναμο κρίκο τις καθαρίστριες και τους φύλακες. Μιλάμε για τις καθαρίστριες, που είναι μία πονεμένη ιστορία, περίπου 67 συν. σε όλη την Ελλάδα . Ορισμένες από αυτές έχουν πάνω από 12 χρόνια υπηρεσίας με μειωμένο ωράριο και μισθό 400 ευρώ το μήνα, έρμαια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., και έρχεται τώρα η διοίκηση και λέει τέρμα , καταργείται ο κλάδος σας. Το ίδιο ισχύει και για τους φύλακες μόνο που αυτούς δεν τους διώχνει αλλά τους συρρίκνωσε σε δύο κτίρια, και στα υπόλοιπα έφερε σεκιούριτι , δημιουργώντας δύο θέσεις διευθυντών ,εννοείται βέβαια ότι είναι εξωτερικοί συνεργάτες. .
         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι το συνέδριό μας γίνεται σε μια ιστορική στιγμή για την πορεία της χώρας μας. Η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε δημιούργησαν μια Ελλάδα πειραματόζωο για να βλέπουν οι άλλοι λαοί και να παραδειγματίζονται . Καθίστε ήσυχα γιατί θα πάθετε ότι και οι Έλληνες φοβερίζουν οι Τροικανοί . Όμως συν. η δύναμη των λαών ξεπερνά τους υπολογισμούς των δήθεν << συμμάχων >> μας .Στις επικείμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την Ευρώπη, ειδικά στη χώρα μας , ο λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής . Εδώ από την Ελλάδα που έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης, θα ξεκινήσει η μεγάλη ανατροπή των μνημονίων και της φτώχειας . Θέλουμε και απαιτούμε μια Ευρώπη των λαών της αλληλεγγύης και του κοινωνικού κράτους . << ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ >> .Η Ελλάδα της φτώχειας θα ανάψει το φυτίλι της αλλαγής , πρώτα σε όλη τη νότια Ευρώπη και μετά σαν ντόμινο θα επεκταθεί παντού .
           Εμείς από εδώ σαν συνδικαλιστικά στελέχη , έχουμε υποχρέωση να γίνουμε κήρυκες αυτής της αλλαγής που όλοι , επιτέλους , αισθανόμαστε ότι έρχεται . Οι καιροί ου μενετοί . Η τώρα ή ποτέ.

 

blogger templates | Make Money Online