Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/6/2014
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε ένα 24ωρο από τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, και η Τρόικα μέσω της έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ, έδειξε ποιο είναι   το πραγματικό αφεντικό της χώρας και διέλυσε κάθε αυταπάτη για την πολιτική που θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει και η «νέα» Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Το πυροτέχνημα του κυβερνητικού ανασχηματισμού αποτελεί  ουσιαστικά κίνηση επικοινωνιακής απελπισίας και πανικού, μετά από τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και  μπροστά στα αδιέξοδα της καταστροφικής μνημονιακής της πολιτικής που εφαρμόζεται  πιστά και απαρέγκλιτα τα τελευταία 4 χρόνια. 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, οι μικροί επαγγελματίες, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχουν υποστεί τις επώδυνες συνέπειες των μνημονίων της συνεχούς λιτότητας, των απολύσεων, της ανεργίας, της δυσβάσταχτης υπερφορολόγησης των πολλών, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών δεν έχουν καμία αυταπάτη από τον ανασχηματισμό.
Η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ προαναγγέλλει με ωμότητα το τι θα επακολουθήσει για τους εργαζόμενους και την Κοινωνία.
Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης. ο οποίος είναι γνωστός αχυράνθρωπος του τραπεζικού κεφαλαίου, των μεγάλων εργοδοτών και των δανειστών έχοντας άλλωστε χρηματίσει σύμβουλος της Κυβέρνησης Παπαδήμου και του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού, από κοινού με τους μνημονιακούς Υπουργούς που τοποθετήθηκαν στα κρίσιμα πόστα (Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Ανάπτυξη) θα κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα τη «βρώμικη δουλειά» της Τρόικας, σύμφωνα με τις συστάσεις του ΔΝΤ.
Η δικομματική κοινοπραξία Σαμαρά – Βενιζέλου είναι αναγκασμένη να περάσει άμεσα νέα επώδυνα μέτρα ύψους 5,7 δις Ευρώ για τα οποία άλλωστε έχει δεσμευτεί.
Στο ασφαλιστικό θα υπάρξει νέο πετσόκομμα των συντάξεων αρχίζοντας από τις επικουρικές και προχωρώντας στις κύριες συντάξεις.
Στα εργασιακά θα προχωρήσουν την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σύμφωνα με τις προσταγές της Τρόικας και των εργοδοτών, θα θεσμοθετήσουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας μέσω της γενίκευσης του δανεισμού των εργαζομένων και της προσφοράς φθηνού εργατικού δυναμικού (κοινωφελής εργασία, voucher, εργολαβίες). Θα προσπαθήσουν να παλινορθώσουν τo θεσμό της ανταπεργίας (lock out), να κάνουν την κήρυξη των απεργιών ουσιαστικά αδύνατη, να παρέμβουν ωμά στα εσωτερικά των συνδικάτων μέσα από την τροποποίηση του Ν. 1264/82.
Στην οικονομία, η ταξική υπερφορολόγηση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με τη διατήρηση και τη θεσμοθέτηση νέων χαρατσιών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Στο Δημόσιο, οι διαθεσιμότητες – απολύσεις θα προχωρήσουν χωρίς αναστολές, οι κοινωνικές δομές, η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια  θα συνεχίζουν να διαλύονται, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  θα επιταχυνθούν.
Μπροστά σε όλα αυτά, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι απλώς ένα ανέκδοτο.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα χωρίς αυταπάτες, εξακολουθούν να έχουν μια και μόνο λύση. Την συνέχιση και την ένταση των αγώνων με σκοπό την ανατροπή των πολιτικών τους.
Οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, οι απολυόμενοι διαθέσιμοι του Δημοσίου, οι σκληρά δοκιμαζόμενοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (καζίνο Λουτρακίου, Κόκα Κόλα, ιδιωτικά νοσοκομεία, εμπόριο) δείχνουν το δρόμο.
Αγωνίζονται σθεναρά, διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, παλεύουν για την ανατροπή.
Η ηγετική όμως πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και κυρίως της ΠΑΣΚΕ, είναι προφανές ότι έχει μετατρέψει σε σκοπό ζωής την αναπαραγωγή της, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται αλλού, έχει άλλες προτεραιότητες, έχει κάνει άλλες επιλογές, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία συντονισμένης δράσης, καμία οργάνωση των αντιστάσεων, καμιά βοήθεια στους αγωνιζόμενους κλάδους.

Οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουμε.
Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, αντιστεκόμαστε.
Η εμείς ή αυτοί!

 

blogger templates | Make Money Online