Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑ:Να δυναμώσει ο Αγώνας κατά της ανεργίας της επισφάλειας και της φτώχειας

 ΜΕΤΑ:Να δυναμώσει ο Αγώνας κατά της ανεργίας της επισφάλειας και της φτώχειας

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες, συλλογικότητες επιτροπών ανέργων, διεκδικώντας την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
 Επιτακτικό αναδεικνύεται πλέον το αίτημα της μετακίνησης των ανέργων και το έθεσαν και χθες, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας με την οποίαν συναντήθηκαν αργά το μεσημέρι.
Αφού έθεσαν με σαφήνεια το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος ζήτησαν κοινή συνάντηση με τους υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας, ώστε να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση η κυβέρνηση, χωρίς να κρύβεται πίσω από την αναρμοδιότητα του κάθε υπουργού.
Το κοινωνικό αγαθό της μετακίνησης και τα μέτρα στήριξης και προστασίας των ανέργων είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και τα συνδικάτα οφείλουν να εντάξουν δυναμικά στην ατζέντα τους και στη δράση τους τα αιτήματα αυτά.
Το ΜΕΤΑ στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των Ανέργων για ελεύθερη μετακίνηση, χαιρετίζει την χθεσινή τους κινητοποίηση, χαιρετίζει την ταξική και αλληλέγγυα στάση τους, με την πορεία συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες απολυμένες καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές, καθώς και την απόφασή τους, να ενισχύσουν τον αγώνα τους με σταθερή συλλογική παρουσία μία ημέρα την εβδομάδα από τις συλλογικότητες των ανέργων.
Ο αγώνας κατά της ανεργίας πρέπει να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή 24.6.2014

 

blogger templates | Make Money Online