Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ: Δεν έχουν τον Θεό τους



Δεν έχουν τον Θεό τους

Αθήνα 7-8-2014

Οι διοικούντες τον ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει στο να αντικαθιστούν  θέσεις σταθερής απασχόλησης με δανειζόμενους από τις δουλεμπορικές θυγατρικές ή και ακόμα χειρότερα με εργολαβίες. Σήμερα όμως ξεπέρασαν το εαυτό τους. Προκήρυξαν  μέσω της γνωστής και αμαρτωλής OTEplus 6 θέσεις προϊσταμένων για τα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ στην Σπάρτη, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα, Ορεστιάδα, Αγ. Νικόλαο και Χίο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε δηλαδή ότι σε 6 νομούς της χώρας δεν βρέθηκαν έξι ικανοί συνάδελφοι για να στελεχώσουν τα εμπορικά μας καταστήματα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτούς τους νομούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα, κρίνονται ως ανίκανοι να προΐστανται ενός καταστήματος, που και την λειτουργία του γνωρίζουν και τα προϊόντα του και την τοπική αγορά.
Επί χρόνια η διοίκηση απαξιώνει το προσωπικό του οργανισμού και επιλέγει ως στελέχη, μόνον όσους προέρχονται από την «αγορά» ή προϋπηρέτησαν σε κάποια από της θυγατρικές της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Ανομολόγητος στόχος της διοίκησης είναι προφανώς να  εμπεδωθεί στους εργαζόμενους του ΟΤΕ η πεποίθηση ότι ο αποδεκτός τύπος προϊσταμένου είναι ασύμβατος με έννοιες όπως: συναδελφικότητα, συνέπεια στην τήρηση του ωραρίου, τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αποφυγή δημιουργίας κλίματος εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αντίθετα στην  «νέα εταιρική κουλτούρα» ο αποδεκτός  προϊστάμενος κρίνεται από την προσήλωση στους «στόχους», είναι πρόθυμος να προσαρμόσει την αξιολόγηση των υφισταμένων του με βάση τις απαιτήσεις της διοίκησης, δεν κατανοεί τις έννοιες  «ωράριο μητέρας» «ημιαργία» «ολιγόωρη άδεια» «συνδικάτο» «απεργία» και βέβαια δουλεύει χωρίς ωράριο. (αλήθεια τι σημαίνει το Ο κάτοχος της θέσης θα εργάζεται με βάση το ωράριο εμπορικών καταστημάτων της περιοχής στην οποία θα απασχοληθεί; )
Καλούμε την διοίκηση Να καλύψει τα κενά των προϊσταμένων των καταστημάτων που χηρεύουν προκηρύσσοντας τις εν λόγω θέσεις ευθύνης απευθυνόμενη σε όλο το προσωπικό του ομίλου. Ακόμα την καλούμε να σταματήσει να κάνει προσλήψεις στις θυγατρικές και να καλύψει όλα τα κενά – και είναι πολλά – με προσλήψεις σταθερής απασχόλησης στον ΟΤΕ. Να τελειώνει επιτέλους το αίσχος με τους εργαζόμενους διαφορετικών  ταχυτήτων, ωραρίων, μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να κλείσουν οι δουλεμπορικές και οι προσλήψεις να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και ανοιχτούς διαγωνισμούς και όχι μέσω του γνωστού ρουσφετολογικού τριγώνου διαπλοκής (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές παρατάξεις).
Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία του χώρου να βγουν από τον θερινή τους ραστώνη και να απαιτήσουν το αυτονόητο:
Σεβασμός στον ρόλο, το έργο, την επάρκεια και την εμπειρία των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ



 

blogger templates | Make Money Online