Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑ: Εφαρμογή του μοντέλου της επισφαλούς εργασίας

Εφαρμογή του μοντέλου της επισφαλούς εργασίας

Προγράμματα εφαρμογής του νέου μοντέλου επισφαλούς εργασίας, είναι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προγράμματα απασχόλησης – κατάρτισης ανέργων.
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που μετατρέπει τη χώρα σε μπανανία εφαρμογής του νεοφιλελεύθερου ιδεώδους της άγριας και στυγνής εκμετάλλευσης, της δημιουργίας μιας νέας βάσης εργατικού δυναμικού, φτηνής και εξαθλιωμένης δεξαμενής για το κεφάλαιο, «δουλεύει» τους εργαζόμενους και τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, προβάλλοντας τα προγράμματα εφαρμογής του νέου μοντέλου εκμετάλλευσης της εργασίας, ως μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης.
Τα προγράμματα αυτά, είναι μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Ε. Ε, όπως αποφάσισαν σε αλλεπάλληλες Συνδιασκέψεις, στις οποίες πήρε μέρος και ο κ. Σαμαράς, για να προωθήσουν τις «νέες αναδιαρθρώσεις», που θα καταστήσουν την αγορά εργασίας πιο «ευέλικτη» και φτηνή για το κεφάλαιο.
Στο όνομα της ανάσχεσης δήθεν της ανεργίας, καθιερώνουν το νέο μοντέλο της επισφαλούς εργασίας παραχωρώντας παράλληλα και επιδοτήσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η κυβέρνηση αυτή, δεν είναι μόνο η πιο αντιδραστική και αντεργατική κυβέρνηση που γνώρισε ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι και προκλητική απέναντι στους εργαζόμενους, που νομίζει ότι μπορεί να τους «δουλεύει» μοιράζοντας «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς», όπως οι εξαγγελίες της για αναμονή εκταμίευσης προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης.
Η συγκυβέρνηση που έφερε τα μνημόνια της φτώχειας στη χώρα μας, ετοιμάζει μάλλον την προεκλογική της μηχανή, αλλά οι εργαζόμενοι θα της επιφυλάξουν οριστικά την πολιτική της αποστρατεία.
Γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ
7-8-2014

 

blogger templates | Make Money Online