Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Και οι καθαρίστριες του ΟΤΕ στο στόχαστρο της εργοδοσίας, ελέω κυβέρνησης – τρόικας

Ο Γιάννης Δούκας ''στο κόκκινο 105,5'' για τις καθαρίστριες του OTE





Και οι καθαρίστριες του ΟΤΕ στο στόχαστρο της εργοδοσίας,
ελέω κυβέρνησης – τρόικας
Αθήνα 31-7-2014

Οι καθαρίστριες αναδεικνύονται ακόμα μια φορά ως τα πιο εύκολα (;) θύματα της πιο άγριας εργοδοτικής εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας. Έτσι μετά από τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που δίνουν εδώ και μήνες έναν συγκλονιστικό και υποδειγματικό αγώνα, ορόσημο για όλο το εργατικό κίνημα,  είχαμε τις απολυμένες και απλήρωτες καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο που έχασαν την δουλειά τους όταν άλλαξε ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο καθαρισμού του Νοσοκομείου.
Σήμερα στον κερδοφόρο ΟΤΕ του 2014, που η διοίκησή του καμαρώνει για την υψηλή κερδοφορία του και την δεσπόζουσα θέση του στην αγορά, που επαίρεται για την εταιρική – κοινωνική του ευθύνη και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, έχασαν την δουλειά τους όλες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα, μέσω εργολαβικής εταιρίας στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Για να αντικατασταθούν με άλλες, με λιγότερα αμειβόμενες, καθιστώντας για μια ακόμα φορά το εργατικό κόστος ως στοιχείο του ανταγωνισμού.
Με τον ίδιο τρόπο, λίγες εβδομάδες πριν, οι εργαζόμενοι στην φύλαξη του ΟΤΕ μέσω της G4S αντικαταστάθηκαν από τους λιγότερο καλά αμειβόμενους της MEGA SPRINT. Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο πρέπει να σταματήσει. Αποτελεί όνειδος για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, δημιούργησαν ένα διάτρητο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στην εργοδοσία να αξιοποιεί τους σύγχρονους δουλέμπορους και να συντρίβει το μεροκάματο και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
Έτσι και στον ΟΤΕ της DT, η πάγια επιδίωξη της διοίκησης είναι να αντικαθιστά θέσεις σταθερής απασχόλησης με εργολαβίες, γενικεύοντας το outsourcing, εκτός από την φύλαξη και την καθαριότητα και σε αμιγώς τεχνικά έργα, (ΗΜ-ΗΠ, Καλωδιακές βλάβες, Ρ/Η κλπ).
Ας μην εφησυχάζουμε συναδέλφισσες – συνάδελφοι. Η καλοκαιρινή ραστώνη δεν επηρεάζει την θέληση της διοίκησης να περικόπτει κόστη και θέσεις εργασίας.

Η διοίκηση μπορεί και οφείλει να παρέμβει στους όρους των συμβάσεων με τους εργολάβους και να τους υποχρεώσει να επαναπροσλάβουν το προσωπικό του προηγούμενου εργολάβου και πρέπει να το πράξει άμεσα.
Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα – οι πλέον σκληρά εργαζόμενες και χαμηλά αμειβόμενες - είναι συναδέλφισσές μας, είναι οι μητέρες και οι αδερφές μας και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
Η αποτροπή της εργασιακής ζούγκλας στο δανειζόμενο προσωπικό είναι υποχρέωση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία του χώρου να αντιδράσουν

Το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο
Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους

 

blogger templates | Make Money Online