Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα δεν ψήφισε στον ΟΗΕ υπέρ των χρεοκοπημένων χωρών

Η Ελλάδα δεν ψήφισε στον ΟΗΕ υπέρ των χρεοκοπημένων χωρών

Αναδημοσίευση από το www.avgi.gr

Το ότι το ελληνικό χρέος οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν το έχουν διαπραγματευτεί ποτέ το γνωρίζαμε. Το ότι έχουν υιοθετήσει και αναμασούν τα επιχειρήματα των πιστωτών το διαπιστώνουμε καθημερινά. Ετοιμάζονται να πάνε στην Ουάσιγκτον να συζητήσουν για το χρέος. Δεν κρατούν όμως ούτε τα προσχήματα. Η αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τις χρεωμένες χώρες δείχνει την απροσχημάτιστη ενσωμάτωσή τους στην τρόικα. Είναι πιο Μέρκελ κι απ' τη Μέρκελ, πιο κερδοσκοπικό Fund από τα κερδοσκοπικά Funds.
Θυμόμαστε πριν από μερικές εβδομάδες τους κυβερνητικούς να θεωρούν λογικό να ζητάει ένας αποσυναγωγός κερδοσκόπος από την Αργεντινή τόκο 1.680% επί της αρχικής επένδυσης. Είναι διαφορετικό να υποκύπτεις στον εκβιαστή και διαφορετικό να υιοθετείς τα επιχειρήματά του, όπως και να το κάνουμε...
Η χώρα μας απείχε από ψηφοφορία του ΟΗΕ υπέρ της προστασίας των χρεωμένων χωρών, η οποία θα αποτελέσει μεγάλο ηθικό και πολιτικό όπλο για την Ελλάδα. Η απόφαση πάρθηκε με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές. Η Ελλάδα δεν είναι στους 124, είναι στους 41. Πάλι καλά που δεν ήταν και στους 11 μαζί με τη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Τσεχία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
"Άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, πολιτισμών, που ζουν σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και έχουν διαφορετικές ιστορίες, όμως μοιράζονται την κοινή αντίληψη της Δικαιοσύνης ψηφίζουν υπέρ της αξιοπρέπειας. Επειδή δεν μπορεί μια φούχτα δισεκατομμυριούχων να πνίγει μια χώρα και να εξοντώνει μια κοινωνία με την απειλή της χρεοκοπίας, βγάζοντάς την από τον κόσμο" γράφει η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ σε μια θριαμβευτική ανάρτηση στο facebook χαιρετίζοντας την απόφαση, που ήταν πρωτοβουλία της Αργεντινής και στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας δυναμικής, ώστε τα ζητήματα χρέους να επιλύονται πολιτικά και όχι σαν να 'ναι τα κράτη απλές επιχειρήσεις.
Η χώρα μας, όμως, δεν έχει ανάγκη από πιο δίκαιο πλαίσιο, συμπορεύεται πλήρως με τις επιταγές του Βερολίνου. Ή, όπως το είχε συνοψίσει ο Γ. Στουρνάρας όταν ρωτήθηκε για τη μείωση του χρέους: "Ναι, αυτό είναι το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά το είπα στον Σόιμπλε και μου είπε 'Giannis forget it'".

 

blogger templates | Make Money Online