Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σεπτέμβρης μήνας αντιφασιστικής δράσης

Ο Σεπτέμβρης μήνας αντιφασιστικής δράσης
Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Η 18 Σεπτέμβρη αποτελεί μέρα ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους και για όσους μάχονται ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει.
Ένας χρόνος μετά και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθούν να μας πείσουν ότι χτυπάνε τους νεοναζί εγκληματίες, κλείνοντας τους ηγέτες τους στη φυλακή, όμως μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια πάνε μαζί με την βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το σεξισμό, τη ξενοφοβία και την καταπίεση.
Ένα χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου η δικαιοσύνη αθώωσε τους δουλέμπορους της Μανωλάδας και τους μπράβους τους.
Ένα χρόνο μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές την Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης το εθνικιστικό–εργοδοτικό σωματείο της Χρυσής Αυγής παίρνει σάρκα και οστά, δείχνοντας τη στενή σχέση της με το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Μέσα στο καλοκαίρι, μετανάστες και ομοφυλόφιλοι έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.
Ένα χρόνο μετά, οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας, έβγαλαν τα ρούχα της φυλακής και φόρεσαν κοστούμια για να ορκιστούν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αμετανόητοι και εριστικοί, προκαλώντας, τραμπουκίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά.
Ένα χρόνο μετά η Κυβέρνηση έκοψε και έραψε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στα μέτρα της και προετοιμάζει την αλλαγή του ποινικού κώδικα, ποινικοποιώντας το φρόνημα και την αντίσταση στο σάπιο πολιτικό σύστημα που εκτρέφει τα μνημόνια και τους φασίστες, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες και οι καταχραστές δημοσίου χρήματος πέφτουν στα μαλακά.
Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, με δράσεις που θα έχουν ως σκοπό να αποκαλύψουν τον πραγματικό αντιλαϊκό ρόλο της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας, τη στενή σχέση των νεοναζί με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να υψώσουν τοίχος αντίστασης στη φασιστική παρουσία στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία και να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στο σημείο της δολοφονίας και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στη αντιφασιστική συνέλευση και τη συναυλία, καθώς και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτέμβρη στην 8η γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό στον Κολωνό.

17/09/2014                                                                              Από την Ε/Ε του ΜΕΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online