Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές Cosmote - Διακήρυξη ΜΕΤΑΕκλογική Διακήρυξη
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν τις αρχαιρεσίες στο σύλλογο εργαζομένων στην COSMOTE.
Οι εκλογές αυτές γίνονται ενώ βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο της μεγαλύτερης επίθεσης που έχει δεχθεί ο περισσότερος πληθυσμός της χώρας μας. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν, οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη και κοινωνικές παροχές όπως η Υγεία και η Παιδεία διαρκώς χειροτερεύουν.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της φοβίας και της καταπίεσης που επιβάλλει η εργοδοσία, είναι η άμεση συνέχεια της ηττοπαθούς, ενδοτικής και εργοδοτικής πρακτικής της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Οι παρατάξεις αυτές με όποιο όνομα και αν κατέβουν στις εκλογές δεν μπορούν να κρύψουν το αμαρτωλό παρελθόν τους και την ταύτισή τους με ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και στην ομοσπονδία.
Οι πρόωρες εκλογές στην Cosmote γίνονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα μας συνεχώς εντείνονται.
Οι εκλογές αυτές γίνονται λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις με κυριότερες τις μαζικές απολύσεις του 2011 & του 2013 που κάποιοι τις βάφτισαν εθελούσια, την κατάργηση του ωραρίου εργασίας για πολλούς συναδέλφους, την εντατικοποίηση και την ολοένα και μεγαλύτερη καταπίεση που υφίστανται οι συνάδελφοι από τη διοίκηση, το διαφορετικό  μισθολόγιο που ισχύει πλέον για τους νέους και τους παλιούς συναδέλφους μας.
Εμείς θεωρούμε ότι για να έχουμε λύσεις και νίκες στις διεκδικήσεις τόσο στα γενικότερα όσο και στα θέματα που μας αφορούν, απαιτείται μια άλλη πορεία απ’ αυτήν που έχουν τραβήξει οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού. Απαιτείται μια συνεχής προσπάθεια ώστε να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε το σωματείο και την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητήσει τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα έχει τους συναδέλφους ενημερωμένους και έτοιμους να αγωνιστούν, θα προτείνει και θα διεκδικεί λύσεις και δεν θα δέχεται μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλουμε το σωματείο και η ομοσπονδία, να είναι δίπλα στον κάθε συνάδελφο, δίπλα στα εργασιακά του προβλήματα  και να μη λειτουργούν σαν ρουσφετομάγαζα ή σαν το μακρύ χέρι της διοίκησης.

Με βάση τα παραπάνω και προτάσσοντας αυτές τις αναγκαιότητες η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην COSMOTE και η Αγωνιστική Συνεργασία έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας στα πλαίσια της Αριστερής Ριζοσπαστικής συλλογικότητας του ΜΕΤΑ και ζητάμε την ψήφο και τη στήριξή σας .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στο σωματείο μας, καλούμε κάθε συνάδελφο που συμφωνεί ή προσεγγίζει τις παραπάνω θέσεις, κάθε συνάδελφο που έχει κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού, κάθε συνάδελφο που θέλει να ταράξει τα βαλτωμένα νερά στο σύλλογο να ενισχύσει την προσπάθεια και το ψηφοδέλτιό μας.

 

blogger templates | Make Money Online