Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της ΟΜΕ – ΟΤΕ με τη διοίκηση Παρασκευή 10/10/2014







Συνάντηση της ΟΜΕ – ΟΤΕ με τη διοίκηση Παρασκευή 10/10/2014

Την Παρασκευή 10/10 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τη διοίκηση.
Στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αυτό που έχει γίνει είναι οι δύο πλευρές να αναπτύξουν τις δικές της θέσεις η κάθε μία χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως σύγκλιση σε όλα τα μεγάλα θέματα.
Τα μεγάλα θέματα για την ομοσπονδία είναι οι αυξήσεις για όλους τους συναδέλφους, η ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ, η διατήρηση όλων των θεσμικών όρων που έχουν κατακτηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και η επαναφορά της ισχύος του μισθολογίου (ωριμάνσεις, χρονοεπιδόματα).
Η διοίκηση από την άλλη πλευρά έχει βάλει τη δική της οπτική στο θέμα της νέας σύμβασης και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει περαιτέρω μειώσεις στους σημερινούς τακτικούς μισθούς, επαναδιαπραγμάτευση όρων παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων, θεσμοθέτηση ενός άλλου εισαγωγικού κλιμακίου που θα ισχύει για νέες προσλήψεις και θέλει να ανοίξει συζήτηση για το ισχύον λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας.
Είναι καθαρό ότι η διοίκηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις (έχουμε αναφερθεί πολλές φορές με πιο πρόσφατη σε ανακοίνωσή μας με τίτλο στην πορεία προς τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας) που καθιέρωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Εμείς θεωρούμε ότι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να γίνει κάτω από άλλους όρους, κάτω από όρους κινηματικής δράσης. Η διαπραγματευτική ομάδα της ομοσπονδίας στην οποία συμμετέχουμε κι’ εμείς θα πρέπει να αντλήσει δύναμη από τους συναδέλφους που εκπροσωπεί. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους συναδέλφους σε όλους τους εργασιακούς χώρους προκειμένου να είναι ενήμεροι και σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η εξαγγελία από τη ΓΣΕΕ της 24ωρης απεργίας με την κατάθεση του προϋπολογισμό στα μέσα Νοέμβρη μας βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση και μας δίνει τη δυνατότητα σ’ αυτή την κινητοποίηση να εντάξουμε και το δικό μας αίτημα για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα υπακούει στη δική μας λογική  στη δική μας αντίληψη και όχι σ’ αυτή της διοίκησης.
Η υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας έχει να κάνει με τον κατά περίπτωση συσχετισμό δυνάμεων.
Η διοίκηση αντλεί τη δύναμή της από το αρνητικό πολιτικό περιβάλλον και από το νέο αντεργατικό πλαίσιο που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Η δική μας δύναμη είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή, η συσπείρωση και η αγωνιστική ετοιμότητα και παρέμβαση των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του.

 

blogger templates | Make Money Online