Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Από την σελίδα της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΕΤΕ-ΟΤΕ στην "ΟΘΟΝΗ" που κυκλοφορεί (σελίδα 3 από 3)





ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ τους oteplusίτες !

Χαμός ! Ξαφνικά όλοι άρχισαν να βγάζουν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για την OTEplus και τους OTEplusίτες… Οι ηγεσίες ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε κάθε σύλλογο, αλλά και κάποιοι … πρώην που ξεχνούν.
·        Θυμήθηκαν τα ίσα δικαιώματα και την ίδια αμοιβή, για την ίδια εργασία
·        Πείστηκαν, έστω και ετεροχρονισμένα, πως είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας στον ΟΤΕ.
·        Ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί με τόσα λίγα χρήματα να στήσει οικογένεια ο νέος εργαζόμενος….
·        Στηρίζουν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική έκφραση και τρέχουν να τους εντάξουν στα σωματεία.
Μήπως, είναι αυτοί, οι οποίοι έκλειναν τα μάτια όταν οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, που φανατικά στήριζαν και κάποιοι απ’ αυτούς ακόμη στηρίζουν, μιλούσαν για «απασχολήσιμους» στη θέση των εργαζομένων… οι ίδιοι που ψήφιζαν συμβάσεις οι οποίες μετέθεταν τα βάρη στους νεώτερους εργαζόμενους, οι ίδιοι που ακόμη και πρόσφατα στο NMC προσπαθούν να περάσουν άλλο πρόγραμμα για τους παλιότερους και άλλο για τους oteplusίτες ;   Οι ίδιοι που απέρριπταν πριν λίγα χρόνια τις  αιτήσεις εγγραφών στους συλλόγους…
Τι έπαθαν λοιπόν όλοι αυτοί και θρηνούν τόσο για τον πόνο του oteplusίτη ή πλειοδοτούν σε συνθήματα και τα θέλουν όλα …και «χωρίς αστερίσκους» ;
Η λύση του γρίφου
Η διοίκηση του Οργανισμού στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τη Συλλογική Σύμβαση του 2015, έδωσε στοιχεία για την ανθρωπογεωγραφία του ΟΤΕ:
·        Έτσι, οι εργαζόμενοι ΟΤΕ έως και σήμερα που έχουν προσληφθεί πριν τη ΣΣΕ του 2015, είναι 4411
·        Έτσι, οι εργαζόμενοι ΟΤΕ έως και σήμερα που έχουν προσληφθεί μετά τη ΣΣΕ του 2015, είναι 2625
·        Οι εργαζόμενοι OTEPLUS που εργάζονται έως και σήμερα και έχουν προσληφθεί έως 31/12/2011, είναι 1056
·        Οι εργαζόμενοι OTEPLUS που εργάζονται έως και σήμερα και έχουν προσληφθεί μετά την 31/12/2011, είναι 1846
Σχεδόν τρεις χιλιάδες  OTEPLUSίτες, περίπου, και τα λαγωνικά οσμίσθηκαν πως η διοίκηση θα χρησιμοποιήσει και πάλι την OTEPLUS για να βάλει χέρι στο μισθολόγιο και συζητά να εντάξει κάποιους στον ΟΤΕ κι είπαν να ψαρέψουν στα θολά νερά…
Μην ξεχνάμε: Είναι οι ίδιοι οι οποίοι στήριξαν τις πολιτικές ενοικίασης εργαζομένων, την ευελιξία (!) της αγοράς εργασίας, είναι τα ορφανά του Σημίτη, του GAP και του Σαμαρά στον ΟΤΕ !

-----------------------------------------------------------------------------

 
 

  Διαχωρισμός σε «παλιούς» και «νέους στο NMC»
 ή όταν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ διαπραγματεύονται

 Την Τρίτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών, του HR και των ενδιαφερόμενων  σωματείων ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ, για το πρόγραμμα εργασίας στο NMC:
Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ προσήλθε στη συνάντηση έχοντας συζητήσει με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο NMC και με πάρα πολλούς άλλους συναδέλφους της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών. Αποτύπωσε δε τις ανάγκες των συναδέλφων αλλά και της υπηρεσίας στην πρόταση: «Εναρμονισμένοι με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί σε προηγούμενη συνάντηση, δηλαδή πρόγραμμα βασισμένο σε pattern και αναλογιζόμενοι τόσο τις ανάγκες των συναδέλφων όσο και τις υπηρεσιακές στο τμήμα, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανέναν, ζητήσαμε την εφαρμογή pattern ανά ομάδα, αντί του συνολικού που ήθελε η Διοίκηση και για τις τρεις ομάδες (voice, data/ip, transport) και ενίσχυση της κάθε μιας από τις παραπάνω τρεις ομάδες με επιπλέον άτομα για τις βάρδιες». Τη ρεαλιστική αυτή πρόταση υπέγραφε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων του NMC.
Στην προσυνεννόηση των συλλόγων, λίγο πριν τη συνάντηση με την πολυπληθή αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών του HR, ο πρόεδρος της ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ κατέθεσε ως θέση του συλλόγου του, τη βάρδια 5 – 3, την οποία ήθελε και η διοίκηση, με το σκεπτικό ότι «οι συνάδελφοι της Cosmote με τους οποίους σε λίγο καιρό θα ενοποιηθούμε δεν δέχονται τίποτε άλλο». Ανέφερε επίσης πως για τους παλιότερους συναδέλφους θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα πιο ελεύθερο ! Παρόμοια ήταν η θέση του προέδρου της ΠΕΤ-ΟΤΕ με το σκεπτικό: Αφού η διοίκηση δεν πρόκειται να δεχθεί τίποτα άλλο εκτός του 5 – 3, τότε ας το δεχθούμε για τους νέους και ας κάνουμε ποιο «ανθρώπινο πρόγραμμα για τους παλιότερους».
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι συνάδελφοι, εκπρόσωποι των σωματείων της ΠΕΤ και της ΕΜΗΕΤ, δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν, πως μπορεί να γίνει τέτοιος διαχωρισμός ανάμεσα σε συναδέλφους «νέους» ή «παλιούς» ή πως μπορούμε να δεχθούμε «πιο ανθρώπινο» πρόγραμμα για τους παλιότερους συναδέλφους και διαφορετικό, προφανώς, «λιγότερο ανθρώπινο» για τους νέους.... Δεν μπόρεσαν επίσης να δικαιολογήσουν πως είναι δυνατόν να αγνοούν, τι θέλουν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι του NMC και να επικαλούνται το τι θέλει η διοίκηση ή τι θέλουν κάποια στελέχη από την Cosmote !
Η τεκμηριωμένη, υπογεγραμμένη από το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ NMC πρόταση και η έλλειψη επιχειρημάτων από τη μεριά των εκπροσώπων της ΠΕΤ και της ΕΜΗΕΤ, τους οδήγησε να επικαλεσθούν πως εκπροσωπούν την πλειοψηφία (!) και προφανώς εννοούσαν ότι σε επίπεδο ΟΜΕ-ΟΤΕ εξέφραζαν την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ η οποία διοικεί τα τελευταία χρόνια την Ομοσπονδία ! Απαίτησαν δε να μην παρευρίσκονται στη συνάντηση οι δυο παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, αλλά μόνο ένας ! 





Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση πρέπει να συνοδευτεί με συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες




 
Αθήνα 28/10/2014

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση
πρέπει να συνοδευτεί με συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας από τις 17/10 που έγινε η τελευταία συνάντηση έχουν διακοπεί. Η διακοπή έχει να κάνει με τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που έχουν εκφραστεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ομοσπονδία για τις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (είναι αναρτημένη στη σελίδα μας).
            Από τότε όμως και  μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση, καμία απολύτως ανακοίνωση από την πλευρά της ομοσπονδίας που να ενημερώνει τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει.
            Η δικαιολογημένη διακοπή των συζητήσεων δεν μπορεί να συνοδεύεται από την αφωνία και την απραξία την οποία επιβάλλουν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία.
            Η διακοπή των συζητήσεων πρέπει να συνοδεύεται από την ενημέρωση των συναδέλφων, από την ενεργή συμμετοχή τους, από συγκεντρώσεις και συζητήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, από τη δημιουργία όρων κινήματος.
            Εμείς θέλουμε την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία να απαντάει στα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στην OTEPLUS. Μια συλλογική σύμβαση η οποία να απαντάει στα αιτήματά μας, που να δίνει λύση στις ανάγκες και στα προβλήματα των συναδέλφων. Μια  τέτοια συλλογική σύμβαση για να υπογραφεί απαιτείται η ενημέρωση, η συμμετοχή, η δημιουργία όρων κινήματος και η όποια κινητοποίηση ενδεχομένως χρειαστεί.
            Αν δεν γίνουν αυτά τότε είτε δεν θα υπογραφεί καθόλου  είτε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα είναι φτωχό όσο κι’ αν κάποιοι θα προσπαθήσουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι.
            Αφού οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει η πλειοψηφία της ομοσπονδίας θα πρέπει να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενημέρωσης, της συμμετοχής και  της κινητοποίησης των συναδέλφων προκειμένου η διοίκηση του ΟΤΕ να γυρίσει στις διαπραγματεύσεις προσεγγίζοντας τις δικές μας θέσεις και όχι τις δικές της απαράδεκτες απαιτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online