Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση πρέπει να συνοδευτεί με συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες




 
Αθήνα 28/10/2014

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση
πρέπει να συνοδευτεί με συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας από τις 17/10 που έγινε η τελευταία συνάντηση έχουν διακοπεί. Η διακοπή έχει να κάνει με τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που έχουν εκφραστεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ομοσπονδία για τις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (είναι αναρτημένη στη σελίδα μας).
            Από τότε όμως και  μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση, καμία απολύτως ανακοίνωση από την πλευρά της ομοσπονδίας που να ενημερώνει τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει.
            Η δικαιολογημένη διακοπή των συζητήσεων δεν μπορεί να συνοδεύεται από την αφωνία και την απραξία την οποία επιβάλλουν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία.
            Η διακοπή των συζητήσεων πρέπει να συνοδεύεται από την ενημέρωση των συναδέλφων, από την ενεργή συμμετοχή τους, από συγκεντρώσεις και συζητήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, από τη δημιουργία όρων κινήματος.
            Εμείς θέλουμε την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία να απαντάει στα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στην OTEPLUS. Μια συλλογική σύμβαση η οποία να απαντάει στα αιτήματά μας, που να δίνει λύση στις ανάγκες και στα προβλήματα των συναδέλφων. Μια  τέτοια συλλογική σύμβαση για να υπογραφεί απαιτείται η ενημέρωση, η συμμετοχή, η δημιουργία όρων κινήματος και η όποια κινητοποίηση ενδεχομένως χρειαστεί.
            Αν δεν γίνουν αυτά τότε είτε δεν θα υπογραφεί καθόλου  είτε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα είναι φτωχό όσο κι’ αν κάποιοι θα προσπαθήσουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι.
            Αφού οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει η πλειοψηφία της ομοσπονδίας θα πρέπει να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενημέρωσης, της συμμετοχής και  της κινητοποίησης των συναδέλφων προκειμένου η διοίκηση του ΟΤΕ να γυρίσει στις διαπραγματεύσεις προσεγγίζοντας τις δικές μας θέσεις και όχι τις δικές της απαράδεκτες απαιτήσεις.

 

blogger templates | Make Money Online