Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

100% Δ(ΑΚΕ-Π)ΑΣΚΕ στον ΟΠΑΚΕ! - Είναι έτοιμοι να τα παραδώσουν όλα;


Αθήνα 8/2/2017
100% Δ(ΑΚΕ-Π)ΑΣΚΕ στον ΟΠΑΚΕ!
Είναι έτοιμοι να τα παραδώσουν όλα;
Εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση με αφορμή την νοσηρή και εκφυλιστική κατάσταση στον ΟΠΑΚΕ, προσπαθεί να πάρει την διαχείριση των παραθεριστικών μας κέντρων και να ιδιοποιηθεί μια μεγάλη εργατική κατάκτηση που επί χρόνια παρέχει φθηνές και  ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους. Με αποκορύφωμα τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν τον Μάιο του 2016, αλλά και πολλές καταγγελίες συναδέλφων για νεποτισμό, διαφθορά, αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές, οι εκπρόσωποι της διοίκησης μας κάλεσαν το απόγευμα της 7/2/2017 για να μας ανακοινώσουν ότι τα θέλουν όλα. Να ασκούν την διοίκηση, να κάνουν τις προσλήψεις,  την κατασκευή και την συντήρηση των υποδομών, τις κληρώσεις, τα ξενοδοχεία, τις προμήθειες κλπ κλπ. Είμαστε οι τελευταίοι που θα υποστηρίξουμε ότι από την πλευρά των παρατάξεων της πλειοψηφίας είναι «όλα καλώς καμωμένα». Η συζήτηση για βελτιώσεις στο πλαίσιο λειτουργίας του ΟΠΑΚΕ είναι ανοιχτή. Μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε σε αυτήν με τεκμηριωμένες προτάσεις, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα δεχτούμε να πάμε σε αυτήν την συζήτηση εκβιασμένοι. Γιατί κυρίως εμείς έχουμε κατ επανάληψη καταγγείλει κάθε περίπτωση αδιαφάνειας  και πελατειακών πρακτικών και έχουμε συμβάλει όσο κανείς στο να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση να μην υπάρχουν σκιές και έλλειμμα αξιοπιστίας στον τρόπο με το οποίο ασκούν διοίκηση οι εκπρόσωποι της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον ΟΠΑΚΕ. Στον αντίποδα, τα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και η αστική δικαιοσύνη έχει ασχοληθεί κατ επανάληψη, με τα κατορθώματα των εκπροσώπων της ΔΑΣΚΕ (!)
Δεν θα συναινέσουμε σε καμιά «ομερτά» και όπως κατ επανάληψη έχουμε τονίσει δεν δεσμευόμαστε από «ρήτρες εμπιστευτικότητας».
Η εκφυλισμένη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) δεν θα διστάσει - όπως δεν δίστασε να κάνει και απολύσεις στο πολιτιστικό κέντρο - προκειμένου να διατηρήσει προνόμια, οφίτσια και ωφελήματα να συνδράμει την διοίκηση στην προσπάθειά της να αλώσει τον ΟΠΑΚΕ. Μάλιστα στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, δείχνοντας άλλη μια φορά την «δημοκρατικότητά» τους, απέκλεισαν από το συμβούλιο του ΟΠΑΚΕ - σαν να ήταν τσιφλίκι τους – τον εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της ΕΣΚ για τον οποίο επίσης είχαμε διαμαρτυρηθεί. Πιστεύουν ότι αφήνοντας εκτός εκπροσώπησης το ένα τρίτο των εργαζομένων, δικαιούνται 9 στους 9 εκπροσώπους της ΟΜΕ στον ΟΠΑΚΕ.  Επιχειρούν έτσι, να αποκλείσουν κάθε φωνή, που μπαίνει εμπόδιο στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν και να ιδιοποιηθούν για ρουσφετολογικούς λόγους τον ΟΠΑΚΕ. Αποκλείοντας κάθε άλλη φωνή και ακυρώνοντας έτσι τον έλεγχο που ασκούσε η δική μας συμμετοχή. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε δημοκρατική κατάκτηση, κάθε αναφορά σε αντιπροσωπευτικότητα και αναλογικότητα. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να απαξιωθεί και εντέλει  να χαθεί μια μεγάλη εργατική κατάκτηση και παραδίδουμε στην χλεύη και την περιφρόνηση κάθε συναδέλφου αυτήν την άθλια και δυσώδη μεθόδευση της ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Ταυτόχρονα καλούμε κάθε δημοκρατικό συνάδελφο να αναρωτηθεί αλλά και να απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα: Με αυτή την ανάξια και άθλια ηγετική ομάδα θα διαπραγματευθούμε συλλογική σύμβαση;  Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς;

 

blogger templates | Make Money Online