Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Δεν ξεχνώ - Δεν παραμυθιάζομαι - Δεν εκβιάζομαι


Δεν ξεχνώ - Δεν παραμυθιάζομαι - Δεν εκβιάζομαι
  • Τώρα αποφασίζω εγώ για το αύριο. Η επιλογή μου έχει βαρύτητα. Από την επιλογή μου κρίνονται πολλά: Η ασφάλεια των θέσεων εργασίας, η αμοιβή μου, οι όροι εργασίας και ασφάλειάς μου. Έχω χρέος να αφήσω στους νεότερους ένα εργασιακό μέλλον καλύτερο από αυτό που μου κληροδότησαν οι ηττημένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
  • Δεν ξεχνώ αυτούς που με εξαπάτησαν, που μου είπαν ψέματα, που προσπάθησαν να με χειραγωγήσουν, που οικειοποιήθηκαν τον αγώνα μου, που τελικά τα «βρήκαν» με τον εργοδότη πίσω από την πλάτη μου.
  • Προσπερνώ τα εργοδοτικά και κομματικά ψηφοδέλτια. Εκλέγω τους εκπροσώπους  μου με κριτήριο την συνέπεια, την αγωνιστικότητα, το ήθος, τις προτάσεις , την επάρκεια, το προσωπικό τους παράδειγμα.
  • Η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους. Για να αποτρέψουμε την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα, τις παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας , χρειαζόμαστε ένα ισχυρό συνδικάτο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του συνδικάτου η ανατροπή των συσχετισμών.
  • Εκλέγω τους δικούς μου συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, ΟΧΙ τους κολλητούς  του εργοδότη, ΟΧΙ το γραφείο εξυπηρέτησης ρουσφετιών .
  • Τώρα δίνω την δική μου απάντηση σε όσους απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ.  Σε όσους διαχώρισαν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες, σε αυτούς που είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν ότι τους ζητήσει  η DT. Σε όσους υπέγραψαν μειώσεις μισθών πριν ακόμα έρθουν τα μνημόνια και η επιτροπεία. Σε όσους υπονόμευσαν το δικαίωμα στην απεργία, πριν το ζητήσει η τρόικα, πριν το ψηφίσει η κυβέρνηση. 
  • Εκλέγω τα όργανα διοίκησης της ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΟΧΙ τους εντολοδόχους του κόμματος – του κάθε κόμματος .
  • Στέλνω το δικό μου μήνυμα. Θέλω ένα ισχυρό συνδικάτο. Χωρίς εξαρτήσεις από εργοδοσία, κυβέρνηση και κόμματα. Χωρίς ισόβιους και  επαγγελματίες συνδικαλιστές, χωρίς ιδιοτέλειες, παραγοντισμούς  και υστεροβουλίες.  
  • Πίσω από το παραβάν είμαι μόνος μου. Εγώ και η συνείδηση μου. Δίνω αγωνιστική απάντηση σε όσους προσπάθησαν να με εξαγοράσουν. Σε αυτούς που μου «υποσχέθηκαν» διακοπές στον ΟΠΑΚΕ, μετάθεση, δάνειο, πρόσληψη του παιδιού μου, θέση ευθύνης κ.α. με αντάλλαγμα την ψήφο μου.  Δεν παραμυθιάζομαι - Δεν εκβιάζομαι.    
  • Νόθευσαν το διεκδικητικό πλαίσιο για την ΣΣΕ, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Με τα ψίχουλα που διεκδικούν πλέον για παλιούς και νέους, υπονομεύουν την προοπτική αγωνιστικής απάντησης στην αδιαλλαξία της διοίκησης. Ταυτόχρονα βαθαίνουν και διαιωνίζουν τους διαχωρισμούς μεταξύ παλιών και νέων, διαλύοντας  την ενότητα των εργαζομένων.
  • Υπέγραψαν 3μηνη παράταση ισχύος της ΣΣΕ 2014-2017, χαρίζοντας  πάνω από 7 εκατ. € στην εργοδοσία και απεμπολώντας τον όρο της ΣΣΕ που ορίζει την επαναφορά των μισθών στο μισθολόγιο του 2011.
  • Έχασαν όλες τις μάχες χωρίς να δώσουν καμία! Μόνο αυτοί μπορούσαν να το καταφέρουν: Ακόμα και στην αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας βρήκαν τρόπο να δικαιολογήσουν την αυθαιρεσία του εργοδότη. Και ενώ με τα τρυκ της εργοδοσίας στερηθήκαμε ένα δεκαπενθήμερο το 2017, οι απίθανοι τύποι που μας εκπροσωπούν αποφάνθηκαν ότι ο ΟΤΕ «μας έδωσε τρία δεκαπενθήμερα τον Ιανουάριο» (!!!)
  • Οι χρεωκοπημένες ηγεσίες στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ έκαναν το αδιανόητο: Μεθόδευσαν και συναίνεσαν σε 8 απολύσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής , αφού προηγουμένως το χρεοκόπησαν. Άντε μετά να πείσουν την DT να μην κάνει απολύσεις. Εξώθησαν εκβιαστικά το προσωπικό της ΠΕΤ-ΟΤΕ στο να μεταταγεί  στην Cosmote E-Value!  Αν έχεις τέτοιους φίλους …..
  • Παλεύω για ένα σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ. Μια κλαδική Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών.  Ξέρω καλά ότι ο αντίπαλος δεν είναι τα άλλα σωματεία, οι παρατάξεις.  Είναι η εργοδοσία και η ακόρεστη δίψα της για κέρδη. Είναι  οι πολιτικές λιτότητας που υλοποιούνται στην χώρα μας επί οκτώ χρόνια. Οι πλειοψηφίες όμως  στην  ΠΕΤ-ΟΤΕ και  στην ΟΜΕ-ΟΤΕ αποπροσανατολίζουν και διασπούν τους εργαζόμενους. 
Στηρίζω - Ψηφίζω
Αγωνιστική Συνεργασία ΠΕΤ-ΟΤΕ


 

blogger templates | Make Money Online