Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Guiddo Kerkoff για τον ΟΤΕ

Δήλωση του Γιάννη Δούκα
μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ - ΟΤΕ
σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Guiddo Kerkoff για τον ΟΤΕ

Αθήνα 27/12/2010

Μέσα στο όλο κλίμα τρομοκρατίας που έχει ενσπείρει η κυβέρνηση με το νομοθετικό πραξικόπημα από τη μια και με τις επιστολές στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις από την άλλη, ο κ. Guiddo Kerkoff υπεύθυνος του ομίλου της D.T. για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη βρήκε πάλι την ευκαιρία να μιλήσει για μειώσεις μισθών και για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Για μας οι αιτίες για την πορεία του ΟΤΕ οφείλονται στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, στην αναξιοκρατία και ρουσφετοκρατία με πρόσληψη σειράς στελεχών από την «αγορά» λες και δεν υπήρχαν ικανοί υπάλληλοι στον οργανισμό, το υπέρογκο κόστος διοίκησης και τα ακριβοπληρωμένα GOLDEN BOYS, η συρρίκνωση του οργανισμού μέσω της πώλησης κερδοφόρων κομματιών όπως η INFOTE, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στην εμπορική πολιτική και βεβαίως και η αρνητική στάση της ΕΕΤΤ.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο βασικοί μέτοχοι κυβέρνηση και D.T. που ζητούν από τους εργαζόμενους νέες θυσίες ενέκριναν στην έκτακτη γενική συνέλευση την παροχή 20 περίπου μηνιαίων μισθών (το ποσό μπορεί να υπερβαίνει και το μισό εκατομμύριο €) ως αποζημίωση του τέως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Βουρλούμη.
Για μας αυτό που απαιτείται για την αλλαγή πορείας είναι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο επαναπατρισμός των χαμένων πελατών μέσω της παροχής και διαφήμισης ποιοτικών υπηρεσιών, η αποφυγή αστοχιών και λαθών όπως αυτό με τη μη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού από το conn – x tv η οποία δυσφήμησε τον ΟΤΕ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η ΕΕΤΤ.
Από τη δική μας πλευρά θα επαναλάβουμε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε για άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών κυβέρνησης και διοίκησης να χρησιμοποιηθούν για να φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.



Εδώ άρθρο της Deutsche Welle με την δήλωση Guiddo Kerkoff  

Εδώ σχετική ανάλυση από το www.iskra.gr

Εδώ σχετικό άρθρο με τίτλο "Περικοπές που θα πλήξουν τον ΟΤΕ σχεδιάζει η Deutsche Telekom" στο in.gr





 

blogger templates | Make Money Online