Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τρόικα-Κυβέρνηση: Αδίστακτο δίδυμο για το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση των εργαζομένων

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
14/2/2011
Το, χωρίς όρια δισταγμούς και ηθικούς φραγμούς, νεοφιλελεύθερο δίδυμο που έχουν συγκροτήσει η τρόικα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει ακάθεκτο το καταστροφικό του έργο.
Το σχέδιο της βίαιας και σε μεγάλη κλιμακα αναδιανομής του πλούτου σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της κοινωνίας, ανακοινώθηκε με ωμό και χυδαίο τρόπο το Σαββατοκύριακο.
Η τρόικα ως πραγματική κυβέρνηση αυτού του τόπου, ανακοίνωσε τη μαζική εκποίηση όλης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας κάνοντας διεθνείς και εγχώριους ιδιώτες επενδυτές και εργολάβους να τρίβουν τα χέρια τους, αφού θα αποκτήσουν «κοψοχρονιά» την περιουσία του ελληνικού λαού.
Η δε εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας, αφού προηγουμένως είχε αποδεχτεί το σύνολο των απαιτήσεων του Κεφαλαίου και των δανειστών συνυπογράφοντας το 4ο Μνημόνιο, θυμήθηκε ξαφνικά μέσα στη νύχτα να «τραβήξει το αυτί» των τροικανών για «απαράδεκτη συμπεριφορά», νομίζοντας ότι απευθύνεται σε μια «αφελή» κοινωνία.
Ταυτόχρονα όμως, η τρόικα ανακοίνωσε επιπρόσθετα τη συνέχιση της αφαίμαξης της κοινωνίας με νέα εισπρακτικά μέτρα και νέες δραματικές περικοπές μισθών και δικαιωμάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ανήγγειλε την ολοκλήρωση της γενίκευσης του εργασιακού μεσαίωνα με την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και την εκτεταμένη εφαρμογή των ατομικών συμφωνιών.
Για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και την κοινωνία, υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος: αυτό του ΑΓΩΝΑ. Ενός αγώνα με ενότητα, διάρκεια και επιμονή. Ενός αγώνα που θα συνδέσει το επιμέρους με το γενικό και θα οδηγήσει στις προϋποθέσεις για τη συνολική απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και το νεοφιλελεύθερο καταστροφικό σχέδιο.
Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 23ης Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πολιτικό γεγονός, που θα σηματοδοτήσει προοδευτικές, για τον τόπο και την κοινωνία, εξελίξεις.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης σε μορφή word

 

blogger templates | Make Money Online