Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote - Απολύσεις στην Cosmote

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ COSMOTE

Αθήνα, 28/2/2011

Συνάδελφοι,

Στις 28/2, με μια πρωτοφανή σε προκλητικότητα κίνηση, η διοίκηση της Cosmote: Τσαμάζ και Σια, εξειδικεύοντας τα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης κάνει άμεση εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων ανακοινώνοντας μαζικές απολύσεις στo χώρο της Cosmote, Γερμανός και e-value.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για τη χρήση του 2010. Τα κέρδη της Cosmote παραμένουν σταθερά ψηλά, σ΄αντίθεση με τις ζημιές της Deutsche Telekom . Οι απολύσεις δείχνουν ότι το μόνο πράγμα που απασχολεί τη διοίκηση είναι η με τον οποιοδήποτε τρόπο αύξηση των κερδών της Deutsche Telekom και η τρομοκράτηση των εργαζόμενων σε όλο τον όμιλο.

Τα κέρδη της Cosmote και οι απολύσεις πάνε πακέτο.

Το πακέτο 120 απολύσεων που προτείνει με «πάθος» η διοίκηση της Cosmote και ο Τσαμάζ που το πλασάρουν ως το καλύτερο πρόγραμμα αποχωρήσεων της αγοράς!!! Θα πρέπει να επιστραφεί ως επιεικώς απαράδεκτο. Η Cosmote είναι μια υπέρ-κερδοφόρα εταιρεία και δεν χωράει καμία δικαιολογία.

Η διοίκηση του σωματείου μας και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να μπουν στη λογική της επιλογής του ΣΚΟΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.

Μια θέση μόνο μπορεί να σταθεί στην όποια διαβούλευση.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΗΝ COSMOTE.

Τα μόνα που περισσεύουν είναι τα κέρδη τους και δεν μας πειράζει να μειωθούν.

Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τον αριθμό, ούτε τον τρόπο των απολύσεων…

Οι απολύσεις όπως και να πλασαριστούν με δήθεν παροχές, παραμένουν απολύσεις και απαρχή για νέες απολύσεις και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις στη Cosmote, Γερμανός, e-value αποτελούν τα προεόρτια αντίστοιχων ενεργειών για τον ΟΤΕ.

Το σωματείο μας αρχίζει με μια 48ωρη απεργία και ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Στη γενική συνέλευση αποφασίζουμε:

Κλιμάκωση και συνέχιση δυναμικά των κινητοποιήσεών μας.

Απαίτηση τώρα από την ΟΜΕ – ΟΤΕ για κοινό μέτωπο αγώνα.

Η ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό όλων των κλάδων που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να δημιουργηθεί κοινό αγωνιστικό μέτωπο.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

blogger templates | Make Money Online