Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ - Ζούμε στον αστερισμό ενός σύγχρονου εργατικού ολοκαυτώματος

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕΤ ΟΤΕ

Ζούμε στον αστερισμό ενός σύγχρονου εργατικού ολοκαυτώματος

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό διωγμό. Διώκτες τους η κυβέρνηση, η τρόικα, αλλά και ο παρασιτισμός και ο μαυραγοριτισμός που κούρσεψε, λεηλάτησε και πλούτισε από κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Στο ρόλο του κουκουλοφόρου – συκοφάντη τα Μ.Μ.Ε. που απαιτούν αίμα και δάκρυα από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, επειδή δήθεν ζούσε με δανεικά. Καθημερινά υποδεικνύουν μέτρα. Απολύσεις για να σωθεί ο επιχειρηματίας, ο βιομήχανος, που κάθε δραστηριότητά τους βασίστηκε στα δανεικά από το κράτος και αγύριστα. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων & του βασικού μεροκάματου. Μετατροπή των συνδικάτων σε ανοικτά εργοδοτικά. Κοινωνική ασφάλιση – εργασιακές σχέσεις – συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, υπό περιορισμό και πλήρη κατάργηση. Όλα αυτά χαρακτηρίζει ευτυχία ο Πάγκαλος με την ατάκα του «όλοι μαζί τα φάγαμε». Μόνο που αυτός και το συνάφι του παχύνανε…Αυτοί που τα φάγανε, αυτοί σήμερα ευαγγελίζονται τις αλλαγές και τις ανατροπές του κομματικού πελατειακού κράτους!! Από τον Πάγκαλο μέχρι την Ντόρα. Από Παπανδρέου μέχρι Καρατζαφέρη.
Στο μάτι του κυκλώνα οι ΔΕΚΟ, παρουσιάζονται ως τα «βρώμικα» του συστήματος που πρέπει να εξυγιανθούν χωρίς καθυστέρηση. Προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη το κακό σπυρί των ΔΕΚΟ τα ελλείμματα, οι ζημιές και οι μεγάλοι μισθοί. Κρύβεται επιμελώς ότι ήταν: κομματικά παραμάγαζα των εκάστοτε κυβερνήσεων, κέντρα διαπλεκόμενων συμφερόντων και προμηθειών, αμαρτωλών συμβάσεων (Siemens, Intracom, Γερμανός κλπ), πηγή πλουτισμού των κυβερνώντων και των διοικούντων. Κρύβεται όμως κυρίως ο δημόσιος χαρακτήρας των ΔΕΚΟ. Δημόσιες συγκοινωνίες, ΔΕΗ, Τράπεζες, Δημόσια Αμυντική Βιομηχανία, Δημόσιος ΟΤΕ…
Αυτό που προβάλλεται ως κακό σπυρί των ΔΕΚΟ δεν είναι άλλο από την οικο-γενειακή φωτογραφία των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των ΔΕΚΟ. Είναι ο Πάγκαλος και ο Τσοχατζόπουλος, ο Μεϊμαράκης και ο Ρέππας , ο Χατζηδάκης, και ο Καραμανλής, ο Σημίτης και ο Παπανδρέου. Αυτοί είναι κατηγορούμενοι, αυτοί είναι υπόλογοι, αυτοί πρέπει να εξυγιανθούν. Η παρουσίαση των ελλειμμάτων και των ζημιών που ορκίζονται ότι θα λυθεί με μείωση μισθών & απολύσεις, δεν είναι παρά απάτη. Επιχειρεί να κρύψει το ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων κομματιών στα ιδιωτικά συμφέροντα, τη ληστεία της ακίνητης περιουσίας τους, τις τρελές ανατιμήσεις των υπηρεσιών που προσφέρουν (συγκοινωνίες, ενέργεια, κ.λ.π.), την εγκατάλειψη της εθνικής μας άμυνας και κυριαρχίας.
Κι εδώ τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ έχουν ευθύνη που δεν προσπερνάνε τη ΓΣΕΕ, δημιουργώντας ένα μέτωπο ανάσχεσης στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών σχέσεων. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΔΕΚΟ αυταπατάται πως θα σωθεί καθένας μόνος του σε βάρος των υπόλοιπων!!! Πιστεύουν πως μπορούν να συνεχίσουν στο ρόλο τους μετατρέποντας τους πολίτες σε πελάτες!! Αυταπατώνται. Απλά θα οδηγούν ένα τραίνο από το οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν πηδήξει…
Το μέτωπο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ αποτελεί ανάγκη και μονόδρομο που θα βάζει στόχους για το σύνολο των εργαζομένων: εργασιακές σχέσεις και Συλλογικές Συμβάσεις, παραγωγική ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας.
Θέλουν να μας φορτώσουν τύψεις και ενοχές, να μας μετατρέψουν σε άλαλα όντα, Που θα αποδέχονται τα πάντα για το καλό μιας ρημαγμένης πατρίδας!! για να σωθεί ίσως η τελευταία παρτίδα! του νεοφιλελευθερισμού. Οι εργαζόμενοι παρά τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, νιώθουν περισσότερο από τον καθένα την ευθύνη για το πού πάμε. Πληρώνουν σε χρήμα, σε ιδρώτα & δάκρυα, μπορεί να πληρώσουν και σε αίμα, αλλά θέλουν τη δική τους διέξοδο. Διέξοδο δημοκρατίας και προόδου.
Οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Το συνδικαλιστικό κίνημα να παίξει το ρόλο του. Να προσπεράσει τη ΓΣΕΕ, να ενωθεί με όλες τις ΔΕΚΟ. Η ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία του χώρου μας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχουν αποδεχτεί τις 300 πρώτες απολύσεις (Κοσμοτέ, Γερμανός) σαν δήθεν εθελούσιες αποχωρήσεις. Οι απολύσεις είναι απολύσεις όπως και να τις βαφτίζει η εργοδοσία και είναι κερκόπορτα για τον ΟΤΕ. Όταν η Κοσμοτε με τζίρο 2 δις Ε και μισθολογικό κόστος στο 9% των εξόδων της προχωρά σε απολύσεις τι θα γίνει στον ΟΤΕ? Κάποιοι συνδικαλιστές ετοιμάζονται να δεχτούν μισθολογικές μειώσεις. Κάποιοι κάνουν τα κορόιδα απέναντι στη κυβέρνηση που διαθέτει 5 μέλη στο Δ.Σ του ΟΤΕ ανάμεσα τους και μέλος της ΓΣΕΕ . Δεν βλέπουν; η μπάλα στην εξέδρα;… Κάποιοι βολεύονται ακόμα με συνδικαλιστικές άδειες, αρπαχτές κολητιλίκια, μικρομπαλώματα για ΟΠΑΚΕ, Δάνεια, εύνοια προϊστάμενων. Όλα αυτά κι αυτούς να τα παραμερίσουμε. Οι συνδρομές των μελών να κατευθυνθούν σε ενίσχυση του απεργιακού ταμείου και των αγώνων και όχι στις παρατάξεις και σε «αδιευκρίνιστες (;) παροχές».
Συνάδελφοι,
Το άλλο βαγόνι θα φέρει απολύσεις & στον ΟΤΕ. Θα είναι αργά. Οι ηγεσίες δεν καταλαβαίνουν…ο κόσμος μπορεί αλλά πρέπει να αποδείξουμε τη διάθεση μας. Ο θυμός μας να γίνει δύναμη & συγκροτημένη αυτοοργάνωση. Με αυτή την ανακοίνωση θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη πρόθεση μας να αγωνιστούμε μαζί με όλους όσους αισθάνονται πως μπορούμε να πάμε όσο γίνεται μπροστά. Οι κλασικές παρατάξεις, οι δομές του σωματείου, τα όνειρα του χθες έχουν τελειώσει. Να ξεκινήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη, με στόχους & όραμα. Να σπάσουμε τα παραταξιακά κουτάκια. Να αναδείξουμε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ σαν συλλογικότητα όλων των εργαζομένων. Σαυτό το δρόμο βαδίζουμε. Χθες ήταν ήδη αργά, αύριο θάναι άχρηστο, ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Προχωράμε ενωτικά και αποφασιστικά μέσα από τις μαζικές συλλογικότητες και ό,τι χρειάζεται ν’ αλλάζει στα συνδικάτα ας αλλάζει στην πορεία της πάλης. Κανείς μόνος του δεν σώζεται. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί ήμαστε σκυφτοί.

Γιάννης Φλώρος (τηλ. 460138)  -  Χρήστος Βανδώρος (τηλ. 439812)
Κουντούρης Χρήστος - Λάμπρου Θανάσης -  Μανωλόπουλος Γιώργος
Μέλη ΠΕΤ ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online