Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ: Αντισταθείτε !!

Μάης 2011
Αντισταθείτε !!!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι όλης της χώρας έχουν δεχθεί μια τεράστια επίθεση στα μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.
Στον ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα είχαμε τις απολύσεις στην COSMOTE και τις αποφάσεις της διοίκησης για αύξηση του χρόνου εργασίας, για κατάργηση όρων ΣΣΕ, για κατάργηση επιδομάτων και μια σειρά από άλλες περικοπές
Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός (;;;) της χώρας εξήγγειλε την πώληση και του λοιπού ποσοστού του ΟΤΕ που κατέχει σήμερα το δημόσιο ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε από διαρροές (από πού άραγε;) ότι οι Γερμανοί πιέζουν για απολύσεις.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Γενικεύεται η εκχώρηση έργου σε εργολάβους (Outsourcing). Στα Call Centers, στις μελέτες, στις καλωδιακές βλάβες, στα πληροφοριακά συστήματα, στα τεχνικά τμήματα. Η σεναριολογία στο αποκορύφωμά της προβλέπει μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής και τροϊκανής λαίλαπας απαιτείται η συντονισμένη αντίδραση όλων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας που θα αμφισβητεί ότι το χρέος είναι χρέος του Ελληνικού Λαού και θα διεκδικεί μια πολιτική διεξόδου με επίκεντρο την κοινωνία και τα δικαιώματά της.
Για την αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων και της επίθεσης σε εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα απαιτείται η συντονισμένη αντίδραση όλων όσων είναι στο στόχαστρο και στο πωλητήριο καλάθι του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, όλων.
Στο χώρο μας, στον ΟΤΕ, η ομοσπονδία και τα σωματεία μέλη πρέπει να δουν την κατάσταση και τα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης, των γερμανικών απαιτήσεων, της αναδιοργάνωσης και του εκχώρησης υπηρεσιακού έργου σε εργολάβους κατάματα, να μην τα ωραιοποιούν και να μη σφυρίζουν αδιάφορα.

Αντί γι’ αυτό όμως το τελευταίο διάστημα η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία επιχειρούν άλλη μια φορά να δημιουργήσουν στεγανά που δεν βοηθάνε κανένα. Πιο συγκεκριμένα στις τελευταίες επαφές με τη διοίκηση για τα θέματα της αναδιοργάνωσης, συναποφάσισαν στη συνάντηση να μην παρευρεθεί όλη η διαπραγματευτική ομάδα αλλά μόνο οι δικοί τους εκπρόσωποι. Γιατί άραγε; Ενοχλούνται τόσο πολύ από τις διαφορετικές φωνές; Ή μήπως θέλουν να κρύψουν την όλη αλήθεια και γυρίζουν σε καθεστώς μυστικής διπλωματίας;
Οι πρακτικές αυτές είναι αντιδημοκρατικές και επιζήμιες. Είναι πρακτικές που ανήκουν στο παρελθόν και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα τις έχει απορρίψει.

Σ’ αυτό τον αγώνα χρειάζονται όλοι. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν κάποιοι τόσο το καλύτερο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι στις κυβερνητικές και εργοδοτικές πολιτικές επιλογές.
Να απαιτήσουν και στο τέλος να επιβάλλουν την απαιτούμενη συντονισμένη και διαρκή αντίδραση απέναντι στην τρόικα, την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Καλούμε τέλος την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ να σταματήσει τα πισωγυρίσματα, να καταλάβει επιτέλους ότι ο εχθρός είναι εκτός των τειχών και να συμβάλει στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και αντίδραση σε όλα τα επίπεδα.

 

blogger templates | Make Money Online