Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση - Για την Συγκρότηση του Προεδρείου & της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ




ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
& ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
10-4-2013
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ με θέμα τη συγκρότησή της σε σώμα εξέλεξε με βάση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν στο 35ο συνέδριο δύο μέλη στη δεκαπενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή, που αποτελεί το εκτελεστικό όργανο υλοποίησης των αποφάσεων της Διοίκησης.
Στην εκλογή μελών του προεδρείου της ΓΣΕΕ δεν επιλέξαμε να συμμετέχουμε και να θέσουμε υποψηφιότητα, στις θέσεις αυτές εξελέγησαν στελέχη μόνο από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ. Αυτή η επιλογή μας δεν αποτελεί άρνηση και λογική αποστασιοποίησης από τη ΓΣΕΕ και τη λειτουργία της.
Με την επιλογή αυτή σηματοδοτούμε την ανάγκη για την ανασυγκρότηση και τον αναπροσανατολισμό του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, που θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά και θα υπηρετεί αυτό το στόχο. Για μια ΓΣΕΕ που θα λειτουργεί και θα παρεμβαίνει με κριτήριο τα εργατικά συμφέροντα και θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.
Μέχρι σήμερα η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν έδειξε να έχει καταλάβει ότι η καταστροφή της κοινωνίας συνεχίζεται, και τα εργασιακά δικαιώματα οδηγούνται στο σφαγείο. Δεν φαίνεται διατεθειμένη να αντιληφθεί ότι έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης της συνομοσπονδίας με τους εργαζόμενους. Συνεχίζει να αρνείται να βάλει ως κεντρικά ζητήματα την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την έξοδο της χώρας από το μηχανισμό της τρόικας. Συνεχίζει να αρνείται να λάβει μέτρα που έχουν να κάνουν με την αναγκαία ανασυγκρότηση, την αύξηση της αξιοπιστίας, του κύρους και της διαπραγματευτικής δύναμης της συνομοσπονδίας.
Εντύπωση προκαλεί η στάση του ΠΑΜΕ, που αρνείται την κοινή δράση και επιλέγει ως κύριο αντίπαλο την Αυτόνομη Παρέμβαση, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση με τη συμμετοχή της στην εκτελεστική επιτροπή, στην οποία διπλασίασε τις δυνάμεις της, θα παρέμβει αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης, του εκδημοκρατισμού και του αναπροσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

blogger templates | Make Money Online