Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Οι μάσκες έπεσαν, αποφάσισαν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις

Η τρικομματική συγκυβέρνηση παράτησε τα χαρακώματα των «αντιστάσεών» της και τις κόκκινες γραμμές και συμμορφώθηκε μ’ αυτά που είχε συμφωνήσει με την τρόικα και είχε ψηφίσει στο 3ο μνημόνιο δηλαδή την απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Τα νούμερα που ανακοίνωσαν χθες (15.000) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού έχουν συμφωνήσει με την τρόικα και έχουν ψηφίσει να απολύσουν μέχρι το 2014 πάνω από 25.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο, και να περιορίσουν τουλάχιστον μέχρι το 2015 κατά 150.000 τους Δημοσίους υπαλλήλους.
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν και έτσι αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της συγκυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα εξαϋλώνονται οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν μέσα στις γραμμές του Συνδικαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), σχετικά με τις προθέσεις και το ρόλο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη.
Μοναδική απάντηση πλέον για τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων που την υπηρετούν.
Η κυβέρνηση αυτή την ώρα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος των «καθαρών» απολύσεων που ανακοίνωσε, ξεδιπλώνει μια επιχείρηση συκοφάντησης των εργαζομένων, κατασκευάζει επίορκους, με στόχο τη διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας της Υγείας της Πρόνοιας. Μετατρέπει έτσι τη χώρα μας σε τριτοκοσμικό παρία, χωρίς καμιά προστασία για τους πολίτες και προετοιμάζει το έδαφος για την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να αντισταθούν και να αποκαλύψουν τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, που θα σημάνουν εκτίναξη της ανεργίας, νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
Στα πλαίσια αυτά η παράταξή μας έκανε πρόταση να συνεδριάσει έκτακτα η Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ, συνεδρίαση που προσδιορίστηκε για την Δευτέρα 15/4 το πρωί, με στόχο την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων και τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις εντός της εβδομάδας.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συντονισμένα όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και τρόικας.
14-4-2013

 

blogger templates | Make Money Online