Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ: Πρόταση Ψηφίσματος στην 5η ΓΑΣ του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
 Πρόταση Ψηφίσματος της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην 5η ΓΑΣ του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ για την δημόσια υγεία, την δημοσια παιδεία & την κρατική βία


ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ
 
Η συγκυβέρνηση των μνημονίων προχωρά στην ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ και των Ασφαλιστικών Ταμείων . Κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, μείωση κλινών, έλλειψη προσωπικού, διαθεσιμότητες, απολύσεις, μειώσεις μισθών, εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία, συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και πολλά άλλα φιλελεύθερα μέτρα τροικανής έμπνευσης, έχουν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της δημόσιας υγείας με ταυτόχρονη επιδότηση των ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων. Η μνημονιακή καταστροφή που φέρνουν οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης της χώρας, με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, έχουν οδηγήσει την υγεία σε καταστροφικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, στην πλήρη διάλυση οδηγείται η δημόσια εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες. Διαθεσιμότητες και απολύσεις δασκάλων, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων όλων των βαθμίδων και τραγική περικοπή κονδυλίων, έχουν σαν αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας.

Εμείς σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ καταγγέλλουμε τη διάλυση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας και την κρατική βία ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο, εργαζόμενο και άνεργο, που αντιστέκεται και διεκδικεί.

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ψήφισμα καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις του συνδικαλιστικού δικοματισμού ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ

 

blogger templates | Make Money Online