Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αυτόνομη Παρέμβαση: Ο αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων δεν κάμπτεται από την καταστολή και τα χημικά

Μια ακόμη ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, έγινε στόχος από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία με χημικά και ΜΑΤ προσπάθησε να την καταστείλει.
Το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου η Αστυνομία προσήγαγε στη ΓΑΔΑ 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, και λίγο αργότερα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου στόχος των διωκτικών αρχών έγινε το μέλος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, προσήχθη και αυτός στη ΓΑΔΑ, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Μάλιστα, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Οικονομικών, μία εκπαιδευτικός έπεσε στο οδόστρωμα αναίσθητη από χτύπημα κλομπ αστυνομικού στο κεφάλι της, ενώ οι δυνάμεις καταστολής τραυμάτισαν και άλλους συνδικαλιστές.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης, που –ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών- ετοιμάζεται να στείλει στον καιάδα της ανεργίας, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες εργαζομένους του δημόσιου τομέα, που καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της κακοδιαχείρισης, από τις κυβερνήσεις της μίζας, του μαύρου πολιτικού χρήματος και των ΜΚΟ.
Δηλώνει με κάθε τόνο πως οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα αντισταθούν μέχρι την ανατροπή των πολιτικών αυτών που δημιουργούν εργασιακό νέο-μεσαίωνα και ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, έναντι πινακίου φακής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα και στο Κεφάλαιο.
28-2-2014

 

blogger templates | Make Money Online