Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑ: 1η MAH ΑΠΕΡΓΙΑ - Mε τους αγώνες γράφουμε ιστορία

ΜΕΤΑ: 1η MAH ΑΠΕΡΓΙΑ 

 Mε τους αγώνες γράφουμε ιστορία

ΣΙΚΑΓΟ 1Η ΜΑΗ 1886



350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε μια μαχητική πορεία διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας της εργατικής τάξης απέναντι στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου έχει αρχίσει, θα είναι μακρύς, σκληρός και ανυποχώρητος.
Ενάμιση αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος. 
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμε νοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ τιμούμε τους αγωνιστές, που πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο και ίδρυσαν τα συνδικάτα, εργαλεία οργάνωσης, ενότητας, αλληλεγγύης και δύναμης των εργαζομένων.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που συνεχίζεται σκληρή και ανελέητη.
Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας.
ΑΘΗΝΑ 1Η ΜΑΗ 2014
128 χρόνια ΜΕΤΑ, οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Ο καπιταλισμός, με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.
Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς δικαιώματα. Βάζουν στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, σχεδιάζουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα της απεργίας, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συνδικάτα, για να μπορούν να τους ξεζουμίζουν χωρίς εμπόδια.
Αυτή η Πρωτομαγιά, συνδέεται όσο ποτέ, με τους αγώνες στο Σικάγο. Σήμερα, όπως και τότε, προβάλλει ξανά η αναγκαιότητα των συνδικάτων.
Η ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωση της συνδικαλιστικής δράσης, στη βάση των αξιών του συνδικαλισμού, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και γράφτηκε η ιστορία των αγώνων του εργατικού κινήματος, αναδεικνύοντας τον συνδικαλισμό, ταυτόσημο με τον ηρωισμό, την ανιδιοτελή προσφορά, την  αυτοθυσία.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, σήμερα, που δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις της χώρας, σήμερα, χρειαζόμαστε ξανά, την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε.
Για να μην γίνουμε δούλοι της νέας εποχής, να μην επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Είναι η Πρωτομαγιά των νέων αγώνων, των εργαζομένων, των ανέργων, της μεγάλης μάζας της μισθωτής εργασίας, που βρίσκεται εκτός των τειχών, βορρά στην εργοδοτική εκμετάλλευση.
Γιατί το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία των αγώνων τους, είναι η ΕΡΤ, η Χαλυβουργία, οι εκπαιδευτικοί, οι Curier, οι Λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, οι άνεργοι της Ν/Ζώνης, οι καθαρίστριες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αμέτρητες μικρές και μεγάλες μάχες, είναι η άλλη όψη του συνδικαλισμού της εποχής μας, η αθέατη πλευρά των αγώνων, που δεν βρίσκει καμιά θέση στα «Δελτία των ειδήσεων».
Αυτή την Πρωτομαγιά προβάλει πολύ δυνατά το χρέος μας: συνεχίζουμε ανυποχώρητα την ταξική πάλη, στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητά μας και στη δράση μας. Αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα της εποχής μας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ,για την κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους, να διεκδικήσουμε μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, να σταματήσουν οι απολύσεις, να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Να αγωνιστούμε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και του εργατικού δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ή ΑΥΤΟΙ - Ή ΕΜΕΙΣ  είναι το σύνθημα που συνδέει το νόημα της Πρωτομαγιάς τότε, με την Πρωτομαγιά σήμερα.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

 

blogger templates | Make Money Online