Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε εργαζόμενο της ERT Open - Στο αυτόφωρο ο δράστης


Σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε εργαζόμενο της ERT Open

unnamed5.jpgΣεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε στο χέρι με... φαλτσέτα τον Γαβρίλο Κασσιμάτη, γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο οποίος αντέδρασε στο κατέβασμα μαύρης σημαίας, που είχε τοποθετηθεί για τους νεκρούς του αγώνα, έξω από το Ραδιομέγαρο, στο σημείο όπου σκοτώθηκε το καλοκαίρι ο Αχιλλέας Παναγούλης. Η πρώτη αντίδραση των διευθυντών της ΝΕΡΙΤ ήταν να κρύψουν τον σεκιουριτά εντός του κτιρίου. Μαζί του και ο διευθυντής προσωπικού, Ηλίας Φαραντόπουλος. Ο δράστης μαζί με τον διευθυντή οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για οπλοφορία, οπλοχρησία και σωματική βλάβη. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ο γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ Γ. Κασσιμάτης και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης κρατούνται επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα ύστερα από μηνύσεις που κατέθεσε εις βάρος τους ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης και συλληφθείς Ηλίας Φαραντόπουλος.
Οι σεκιουριτάδες της ΝΕΡΙΤ πριν αποπειραθούν να κατεβάσουν τη μαύρη σημαία για τους νεκρούς του αγώνα της ΕΡΤ είχαν κατεβάσει όλα τα πανό κ τις αφίσες από τα κάγκελα, εκτελώντας εντολές του Ηλία Φαραντόπουλου.
----------------------------------------------------------------------
 Ανακοίνωση ομοσπονδιών και σωματείων ΜΜΕ
"Καταγγέλλουμε το αιματηρό πρωτοφανές επεισόδιο στα κάγκελα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ της Αγίας Παρασκευής, που προκάλεσε άνδρας της ασφαλείας της ΝΕΡΙΤ, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασιμάτη, παρουσία του αστυνομικού φρουρού της ΕΡΤ.
Από χθες οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι είχαν οι ίδιοι αφαιρέσει όλα τα πανώ και τις αφίσες, που είχαν αναρτήσει για τη συγκέντρωση της 11ης Ιουνίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Κάποια στιγμή όταν ένας σεκιουριτάς επιχείρησε να κατεβάσει τη μαύρη σημαία, που είχαν αναρτήσει οι εργαζόμενοι πάνω από το καντήλι του Αχιλλέα Παναγούλη, στο σημείο που σκοτώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου, πλησίασε ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ζήτησε να την αφήσει στη θέση της. Εκείνος, επικαλούμενος την εντολή του υπευθύνου της ΝΕΡΙΤ, κινήθηκε απειλητικά κατά του Γ. Κασιμάτη με λεπίδα και τον τραυμάτισε στο χέρι. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της ΕΡΤ, μπήκε στο ραδιομέγαρο και εξαφανίστηκε. Λίγο μετά, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον οδήγησαν στο Τμήμα.
Διακηρύσσουμε ότι ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι αταλάντευτος και δεν μας πτοούν οι αιματηροί τραμπουκισμοί. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, 13 Ιουνίου στις 20:00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ"

----------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής πράξη
Για «πρωτοφανή πράξη», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση αναφορικά με τον τραυματισμό του συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβριήλ Κασσιμάτη, στην Αγία Παρασκευή.

«Το μαχαίρωμα του γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ από σεκιουριτά της ΝΕΡΙΤ συνιστά μια πρωτοφανή πράξη που δείχνει την αποθράσυνση των υπαλλήλων του παράνομου μορφώματος, το οποίο διαδέχτηκε την ΕΡΤ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του επικίνδυνους υπανθρώπους που δεν διστάζουν, στο μένος τους ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, να επιτεθούν ενάντια σε συνδικαλιστές, παραπέμποντας σε πρακτικές  άλλων εποχών».
«Η ίδια η ΝΕΡΙΤ φέρει ευθύνη για την πράξη του υπαλλήλου της, η δε κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες για την ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών. Ο δράστης πρέπει να παραπεμφθεί άμεσα  στη δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
----------------------------------------------------------------------
 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφού ενημερώθηκε σχετικά, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Καταγγέλλουμε την εκδικητική και τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στον Γαβρήλο Κασιμάτη από τη φύλαξη της ΝΕΡΙΤ.
Τέτοιου είδους θρασείες επιθέσεις προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχίες. Όπως ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η πράξη του ήταν ιδιαίτερα απεχθής και προκλητική.»
«Καταγγέλλουμε την εκδικητική και τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στον Γαβρήλο Κασιμάτη από τη φύλαξη της ΝΕΡΙΤ.
Τέτοιου είδους θρασείες επιθέσεις προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχίες. Όπως ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η πράξη του ήταν ιδιαίτερα απεχθής και προκλητική.»
- See more at: http://left.gr/news/p-lafazanis-gia-tin-epithesi-me-mahairi-ston-g-kasimati-thraseies-epitheseis-poy-prokaloyn#sthash.CVzxj3bj.dpuf

 

blogger templates | Make Money Online