Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Νέα επίθεση στις συντάξεις

Νέα επίθεση στις συντάξεις
22/7/2014
Η κυβέρνηση προχώρησε σε άλλη μία μείωση των συντάξεων μέσα στο κατακαλόκαιρο με το νέο τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου των συνταξιούχων.
Οι συνταξιούχοι θα δουν άλλη μια φορά τη σύνταξη να μειώνεται καθώς από 1η Αυγούστου η παρακράτηση φόρου θα γίνεται με βάση το σύνολο της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.
Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το μέτρο η μείωση της σύνταξης δεν κρύβεται.
Την ίδια ώρα με όχημα την έκθεση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών μελετών) προετοιμάζεται για μια νέα ισοπεδωτική επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ΚΕΠΕ δεν ανακάλυψε την Αμερική αλλά μεταξύ άλλων στα συμπεράσματά του αναφέρει πως από το 2011 έως το 2013 ο αριθμός των ασφαλισμένων μειώθηκε (ανεργία – μαύρη εργασία – ανασφάλιστη εργασία) και ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε. Σημειώνει δε πως αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα εξηγεί τη μείωση των εσόδων και δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τα προβλήματα που δημιούργησε ή διόγκωσε η πολιτική των μνημονίων έρχεται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και επεξεργάζεται νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας, νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες περικοπές στη χρηματοδότηση και νέες μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.
Το ΜΕΤΑ αντιστέκεται στη νέα λεηλασία και στη νέα επιδρομή κατά των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ θα πρέπει να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα, θα πρέπει να σταματήσει να είναι συμμέτοχος και συνένοχος, να αναδείξει τη νέα επιδρομή, τη νέα επίθεση και να σχεδιάσει την αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η ίδια συνταγή των περικοπών των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των ορίων, της μείωσης των εισφορών και της μείωσης της χρηματοδότησης θα μειώσει δραματικά ακόμη περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων και θα συνεχίσει το φαύλο κύκλο των μέτρων που για άλλη μια φορά θα είναι τα «τελευταία».

Η λύση περνάει μέσα από άμεση στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως από την αλλαγή των κεντρικών πολιτικών μνημονιακών επιλογών που αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τους μισθούς, μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τη χρηματοδότηση και συνακόλουθα μειώνουν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

 

blogger templates | Make Money Online