Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η αφαίρεση των καρτών στάθμευσης από τους εργαζομένους στο Διοικητικό Μέγαρο είναι βλαπτική μεταβολή



 Η αφαίρεση των καρτών στάθμευσης από τους εργαζομένους
στο Διοικητικό Μέγαρο  είναι βλαπτική μεταβολή

Άμεση επαναφορά των μέσων μαζικής μετακίνησης (πούλμαν) που καταργήθηκαν αυθαίρετα

Το γαϊτανάκι των αποφάσεων της Διοίκησης Cosmote εναντίον των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ και κυρίως εναντίον αυτών που διατήρησε σε χαμηλές θέσεις και σε χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια, φαίνεται να συνεχίζεται με αδιάκοπη έμπνευση. Η ετσιθελική αφαίρεση των θέσεων στάθμευσης από τους εργαζόμενους του Μεγάρου αποτελεί την έσχατη απόδειξη της αναλγησίας, της συνεχούς δίωξης, της στοχοποίησης και τελικά της διαρκούς βλαπτικής μεταβολής οιουδήποτε έχει  ΚΑΜ και χαμηλό μισθό.

Η Διοίκηση της Cosmote δεν σεβάστηκε την οικονομική δυσχέρεια, την εντατικοποίηση του έργου, τη δραματική ψυχολογική κατάσταση των συναδέλφων (από την εσκεμμένη στοχοποίησή τους με το Αξιολόγιο και το άρθρο 13 του Ε.Κ.Π.) και τους πρόσθεσε ακόμη ένα πρόβλημα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες συμμετοχής τους στις επόμενες «εθελούσιες» εξόδους. Η δημιουργία επιπρόσθετων θέσεων στάθμευσης για τα νέα τζιπ BMW των υποδιευθυντών, διευθυντών και λοιπών μεγαλοστελεχών, συνδέεται άρρηκτα με μία ακόμα αποτυχημένη «επιχειρηματική» απόφαση της Διοίκησης Cosmote, δηλαδή την κατάργηση των πούλμαν μεταφοράς του προσωπικού. Η συγκεκριμένη διευκόλυνση προς τους εργαζομένους ήταν μία παροχή χαμηλού κόστους που ελαχιστοποιούσε τα προβλήματα στάθμευσης, ακόμα και όταν ο αριθμός του προσωπικού ήταν υπερδιπλάσιος. Η επαναφορά των πούλμαν μεταφοράς του προσωπικού, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην παρούσα χρονική περίοδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα προβλήματα πρόσβασης τόσο στο Διοικητικό Μέγαρο όσο και στο απομακρυσμένο κτίριο της Παιανίας.

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ ΟΤΕ ανάμενε έως και την  τελευταία στιγμή τη δυναμική αντίδραση της ηγεσίας του Συλλόγου και θα καταθέσει συγκεκριμένο ψήφισμα στην τρέχουσα Γενική Αντιπροσωπευτική Συνέλευση του Συλλόγου. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι για ακόμα μια φορά η ηγεσία του Συλλόγου φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών των μελών. Οι «θετικές» δημόσιες σχέσεις με τη Διοίκηση της Cosmote δεν μπορούν να δημιουργούνται μονομερώς  με υποχωρήσεις εις βάρος των εργαζομένων. Η συγκέντρωση των στοιχείων των μελών του ΠΑΣΕ ΟΤΕ που θίγονται από την αφαίρεση θέσεων στάθμευσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς δεν φέρνει ad hoc αποτελέσματα.

Προτείνουμε, λοιπόν, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ να παρέμβει δυναμικά με  κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης. Θα έχει ενδιαφέρον να βιώσουν και οι κύριοι της διοίκησης στο πετσί τους, πως είναι να σε βγάζουν βίαια από το χώρο σου. Ταυτόχρονα, προτείνουμε το άνοιγμα των μπαρών ασφαλείας και από τις δύο εισόδους του Διοικητικού Μεγάρου επ’ αόριστο και πάντως μέχρι η Διοίκηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να επαναφέρει παράλληλα τα πούλμαν.

 

blogger templates | Make Money Online