Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή Αγωνιστικής Συνεργασίας για διεύρυνση της θεματολογίας του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με επίκαιρη συζήτηση για τα εργασιακά



Προς: Πρόεδρο, Γραμματέα και μέλη ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Συνάδελφοι
Στο έκτακτο ΔΣ το οποίο καλείται με απόφαση της ΕΕ υπάρχει για συζήτηση μόνο το θέμα του ΟΠΑΚΕ.
Εκτιμούμε όμως ότι οφείλουμε να τοποθετηθούμε για τις έκτακτες εξελίξεις που δρομολογούνται με βάση τις απαράδεκτες αξιώσεις των δανειστών για αλλαγές στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το μοντέλο της Δανίας. Συγκεκριμένα με βάση την έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μπαίνουν: Ο λεγόμενος «υποκατώτατος» μισθός, ο συνδικαλιστικός νόμος, η δυνατότητα προκήρυξης απεργίας, η προστασία συνδικαλιστικών στελεχών από απόλυση – μετάθεση, η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ, η απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση των επιδομάτων πολυετίας  από το 2018, η επαναφορά της ανταπεργίας (Lockout) των εργοδοτών και κυρίως η κατίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων με τις εργοδοτικές «ενώσεις προσώπων» έναντι των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων  και των κλαδικών συμβάσεων. Ακόμα συζητούνται απαράδεκτες μορφές απασχόλησης, όπως: μειωμένα ωράρια, εκ περιτροπής εργασία ή εργασία με «μηδενικά ωράρια», ενώ οι «θεσμοί» ζητούν νέα μέτρα για το ασφαλιστικό!! Επειδή η επιστροφή στην εποχή του μεσαίωνα συμβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς για τον κόσμο της εργασίας, και επειδή οι λεγόμενες «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» έπαψαν από καιρό να είναι βέλτιστες, εκείνο που απαιτείται, είναι  το συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να απαντήσει άμεσα.    
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη, στις 24 Νοεμβρίου 2016. Εκτιμούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συζήτηση στην ΟΜΕ-ΟΤΕ στην κατεύθυνση να πάρουμε σχετική απόφαση και να ζητήσουμε από την ΓΣΕΕ την συμμετοχή της στην απεργία και την διεύρυνση των αιτημάτων της απεργίας με τα δικά μας κλαδικά αιτήματα.
Ζητώ λοιπόν την ένταξη του θέματος για συζήτηση, στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ της 4/11/2016.
 Στέλιος Κυδωνάκης
μέλος Ε.Ε της ΟΜΕ-ΟΤΕ



 

blogger templates | Make Money Online