Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Άκυρες οι απολύσεις των εργαζομένων του Πολιτιστικού Κέντρου, σύμφωνα με απόφαση του ΣΕΠΕ

Άκυρες οι απολύσεις των εργαζομένων του Πολιτιστικού Κέντρου, σύμφωνα με απόφαση του ΣΕΠΕ


Απόφαση που δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους και προδιαθέτει τη δικαστική απόφαση που έπεται σε λίγους μήνες.
Μετά την εξέλιξη αυτή δύο επιλογές υπάρχουν για το προεδρείο του Π.Κ. και τις καθ΄ όλα υπαίτιες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Ή θα προχωρήσουν άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων, διασώζοντας όποια αξιοπρέπεια πιθανόν τους έχει απομείνει ή θα πάνε στο δικαστήριο όπου θα εξευτελιστούν ολοκληρωτικά. Θα υποχρεωθούν δε, να επιστρέψουν τους μισθούς τους, για όσο διάστημα παραμένουν απολυμένοι.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 29/12/2016, αιφνιδιαστικά και με έκτακτο Δ.Σ «δια περιφοράς», αποφάσισαν την απόλυση όλων των υπαλλήλων του Π.Κ. στα κυλικεία (και της λογίστριας), χωρίς προηγουμένως να έχουν προβεί σε καμία σοβαρή επεξεργασία εναλλακτικών λύσεων. Αντίθετα κινήθηκαν παρασκηνιακά και αντεργατικά.

Για τις επιπτώσεις αυτής της δίχως προηγούμενο ωμής αντισυνδικαλιστικής τους πράξης, εργαζόμενοι να απολύσουν εργαζόμενους και μάλιστα απροειδοποίητα και εκβιαστικά παραμονές Πρωτοχρονιάς, είχαμε προειδοποιήσει και αντιδράσει.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές, τι σήμαινε για το Π.Κ. η εμπορική εκμετάλλευση κυλικείων και ο τρόπος που γινόταν αυτή, όπως, επίσης, είχαμε προειδοποιήσει από χρόνια για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση, αλλά αυτοί κώφευαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Μια ματιά στα στοιχεία της τελευταίας 5ετίας:

Ζημιές Κυλικείων
2012: 50.291,16
2013: 37.714,46
2014: 26.429,75
2015: 49.262,11
2016: 73.546,19

Άρα μόνο την τελευταία 5ετία της συνδιοίκησης  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, η ζημιά από τη χρήση των κυλικείων (και όχι από πολιτιστικές δραστηριότητες) έφτασε τα 237.242,76 ευρώ!

Δόλος ή ανικανότητα;

Όταν εμείς ζητούσαμε εγκαίρως και με επιμονή την αξιόπιστη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Πολιτιστικού Κέντρου, την εφαρμογή συστήματος εισροών-εκροών, την δημιουργία οικονομικών επιτροπών για διενέργεια διαγωνισμών και πλήρη διαφάνεια, ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα του συλλόγου και οι εργαζόμενοι, εκείνοι με αλαζονεία κάγχαζαν, νομίζοντας ότι έχουν στήσει το τέλειο έγκλημα και τίποτα και κανείς δε μπορεί να τους αγγίξει.

Όταν έκλεισε η κάνουλα από την παύση παρακράτησης των συνδρομών των συνταξιούχων που κάλυπταν τις υπέρογκες τρύπες, τότε αποφασίστηκε ο «ξαφνικός θάνατος» και οι απολύσεις, ώστε όχι μόνο να μην απολογηθούν για το πουν πήγαν τόσα χρήματα αλλά να συνεχίσουν το έργο τους καθαγιασμένοι, κάνοντας όπως λένε «μια νέα αρχή» και « ό,τι έγινε έγινε»

Και αφού απέλυσαν ως και τη λογίστρια, σήμερα προκηρύσσουν θέση εξωτερικού συνεργάτη λογιστή.

Και αφού απέλυσαν τους υπαλλήλους των κυλικείων που άνοιγαν το πρωί και έκλειναν το βράδυ το Π.Κ., σήμερα ψάχνονται να προσλάβουν σεκιούριτι (!) αφού οι δύο απαλλαγές που δίνει ο εργοδότης για Γραμματέα και για Πρόεδρο, δεν είναι αρκετές για να κάνουν τη δουλεία τους.

Αν υπήρξε δόλος στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά και έπειτα πέταξαν στον δρόμο 8 εργαζόμενους, οφείλουν να απολογηθούν και να υποστούν τις συνέπειες.
Αν επρόκειτο για ανικανότητα, οφείλουν να παραιτηθούν, χθες.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά και ευθέως τις παρατάξεις Πολιτιστική Αλλαγή (ΠΑΣΚΕ) & ΔΑΠΚΕ (ΔΑΚΕ):

  • Γιατί αντικαταστατικά αποφάσισαν και ενέκριναν τις απολύσεις προσωπικού, δημιουργώντας ανεπανόρθωτες οικονομικές και ηθικές βλάβες τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στην ομαλή λειτουργία του Π.Κ.
  • Για την οικονομική κατάρρευση του Π.Κ. 
  • Για την διαχρονικά πραξικοπηματική τους στάση να μη σχηματίζουν αναλογικά-αντιπροσωπευτικά προεδρεία και την ίδια ώρα να ζητούν με θράσος να βάλουμε πλάτη στις παράνομες, αντιθεσμικές, αντιδεοντολογικές και εξακολουθητικές τους πράξεις
Δε θα παραιτηθούν, αν δεν τους παραιτήσετε!
                                    
                             ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

blogger templates | Make Money Online