Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Πάλης ξεκίνημα .. Νέοι Αγώνες..Αθήνα 31-10-2017
Πάλης ξεκίνημα .. Νέοι Αγώνες..
Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, που αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και στάθηκαν όρθιοι. Χαιρετίζουμε όσους με πλήρη επίγνωση της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, με πλήρη συναίσθηση ότι πρόκειται για έναν αγώνα για την ζωή και την αξιοπρέπεια, έδωσαν μια πρώτη αλλά σημαντική μάχη για την συλλογική σύμβαση με υποδειγματικό τρόπο. Η συστράτευση σε αυτόν τον μακρύ και δύσκολο αγώνα, πρέπει να μας βρει ενωμένους σαν γροθιά. Παλιοί και Νέοι ΟΤΕτζήδες, εργαζόμενοι στην Cosmote, στην E-Value, στον Γερμανό και τις άλλες θυγατρικές του ομίλου, δανειζόμενοι από τρίτες εταιρίες, αποδείξαμε ότι προσπερνώντας τις διαιρέσεις που μας επιβλήθηκαν, αντιλαμβανόμαστε ότι «Στην ενότητα είναι η δύναμη – Στον αγώνα η ελπίδα».
Η μεγάλη συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία, αφήνει τεράστια αγωνιστική παρακαταθήκη στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και μεγάλο πλεονέκτημα στην διαπραγματευτική της ομάδα.
Η διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν άκουσε. Η φωνή μας ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την χώρα και δεν μπορεί να παρερμηνευτεί. Σηκωθήκαμε από τους καναπέδες μας! Και εννοούμε να το πάμε ως το τέλος!
Το μήνυμά μας θεωρούμε ότι ακούστηκε καθαρά και σε κείνους τους κύκλους στο εσωτερικό του συνδικάτου, που θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους δράσεις και να θελήσουν να επαναλάβουν ότι έκαναν  το 2011 και το 2014. Οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τις αμφιβολίες και τις επί μέρους αμφισβητήσεις,  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή την μάχη.
Ο Αγώνας μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης είναι ταυτόχρονα ένας αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη της χώρας. Μετά τις παρεμβάσεις που έχουν επισυμβεί στο εργατικό δίκαιο με την εφαρμογή των μνημονίων, έχει πλήρως απορυθμιστεί η αγορά εργασίας, ενώ έχει καταρρεύσει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το περιεχόμενο της μετενέργειας, η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, ο ρόλος του ΟΜΕΔ κ.α. Άρα τα μάτια των εργαζομένων όλης της χώρας είναι στραμμένα πάνω μας. Δεν είναι τυχαίο που δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία όλης της χώρας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να επιδιωχθεί ο συντονισμός με εργαζόμενους σε χώρους που βρίσκονται επίσης σε κινητοποιήσεις, να απευθυνθούμε στον τύπο και σε εκείνα τα ΜΜΕ που δεν είναι καλοταϊσμένα με διαφήμιση από την διοίκηση και να υιοθετήσουμε εξωστρεφείς δράσεις προσβλέποντας στην αλληλεγγύη της κοινωνίας.    
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Η μάχη για την συλλογική σύμβαση τώρα αρχίζει. Για να έχει θετική κατάληξη οφείλουμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει το πλαίσιο αιτημάτων, στο όνομα του ρεαλισμού.
Να απαιτήσουμε αν η διοίκηση επιμείνει προκλητικά στην αδιαλλαξία της, να κλιμακωθεί ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι και θέλουν και μπορούν! Ήρθε η ώρα η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ να αφουγκραστεί το μήνυμα και να αξιοποιήσει την αγωνιστική διαθεσιμότητα που απλόχερα κατέθεσαν σήμερα οι εργαζόμενοι.
Συνεχίζουμε ενωμένοι και θα νικήσουμε
Στην ενότητα είναι η δύναμη – Στον αγώνα η ελπίδα
 

 

blogger templates | Make Money Online