Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Στηρίζει την απεργία των ναυτεργατών και των εργαζομένων του ΟΤΕ το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο. Η ανακοίνωση: Για μία ακόμα φορά, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικές που οδηγούν στην ακραία λιτότητα, την ώρα που η συγκυβέρνηση,
συμφωνώντας επί του πρακτέου με τους δανειστές σε ένα τέταρτο μνημόνιο, κλείνει τα μάτια στις ήδη ολέθριες συνέπειες των προηγούμενων σε βάρος της μισθωτής εργασίας και παίρνει αποφάσεις που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ήδη τεράστια ανεργία, ρίχνουν για μια ακόμη φορά τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και προσπαθούν να εξουδετερώνουν τα μέσα συλλογικής δράσης.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο Σωματείο Μηχανικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S & Π/Θ “Ο Άγιος Σπυρίδων”, και στην προκηρυγμένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίησή του για την ερχόμενη Τρίτη, 31/10 και Τέταρτη 1/11.
Συμμεριζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων για πιο ανθρώπινους όρους εργασίας και Συλλογική Σύμβαση με δίκαιους μισθολογικούς όρους που να λαμβάνουν υπόψη τους το ολοένα αυξανόμενο κόστος κάλυψης των βασικών αναγκών του ατόμου και της οικογένειας.
Παράλληλα, την αμέριστη στήριξή μας βρίσκει και ο εξίσου δίκαιος αγώνας του Σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ ο οποίος εκφράζεται και μέσω της Ομοσπονδίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 & 31 Οκτωβρίου. Η υψηλότατη κερδοφορία, ακόμα και σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, του ομίλου ΟΤΕ έχει βασιστεί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του, οι οποίοι έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μισθολογικές και εργασιακές θυσίες, βλέπουν πλήθος εργολαβικών εταιρειών να εισβάλλουν στο όνομα της μείωσης του κόστους και υποχρεώνονται με αφόρητες πιέσεις να εργάζονται ακόμα και όταν τελούν υπό καθεστώς προσωπικού ασφαλείας.
Στηρίζουμε όλες τις απεργίες και τους δίκαιους αγώνες των σωματείων μας και των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να υπερασπίζεται και να διεκδικεί δυναμικά και ενωτικά τα δικαιώματα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.
Για το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ο αγώνας είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μία μόνο επιλογή, να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Για μία ακόμη φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
 
Για το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ.

 

blogger templates | Make Money Online