Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αφήστε τους θεατρινίστικους τσακωμούς και υπογράψτε Αξιοπρεπή ΣΣΕ για τη Cosmote E-value



Αθήνα 5-10-2017

Αφήστε τους θεατρινίστικους τσακωμούς και υπογράψτε                 Αξιοπρεπή ΣΣΕ για τη Cosmote E-value

Τα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης βρέθηκαν στη δίνη της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ (Δ)ΑΚΕ και ΠΑΣΚΕνωτικού, εν τω μέσω της διαπραγμάτευσης για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Από τη μία η (Δ)ΑΚΕ επιθυμεί η ΟΜΕ να διαπραγματευτεί την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην E-value, ενώ το ΠΑΣΚΕνωτικό υποδεικνύει τον ΠΑΣΕ ως πιο κατάλληλο διαπραγματευτή. Υποδεικνύουν, δηλαδή, το όργανο στο οποίο έχει την πλειοψηφία η καθεμία από τις εν λόγω παρατάξεις, δίχως να ζυγίζουν ποιο όργανο είναι το ισχυρότερο ή το αποτελεσματικότερο για τη διαπραγμάτευση. Ακόμα χειρότερα, δεν αξιολογούν πόσο πιο ισχυρή θα ήταν η διαπραγμάτευση αν πήγαιναν συντονισμένα τα όργανα απέναντι στη Διοίκηση.  Φαίνεται, δυστυχώς, ότι για αυτές τις παρατάξεις το βασικό κίνητρο είναι η αποκομιδή των μέγιστων  δυνατών ψήφων από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.
Κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησής τους στην ΟΜΕ, το ΠΑΣΚΕνωτικό έδινε συστηματικά γη και ύδωρ στη (Δ)ΑΚΕ προκειμένου να διατηρήσει μικροπρονόμια και καρέκλες. Στη θέα, όμως, των εκλογών και στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να βρουν “fake” σημεία διαφωνίας, αδιαφορούν αν οι τυχοδιωκτισμοί τους βάζουν σε κίνδυνο τα θεσμικά όργανα διεκδίκησης και πολύ περισσότερο τα συμφέροντα των εργαζομένων.  
Άλλωστε οι δύο αυτές παρατάξεις είναι εκείνες που ανέχθηκαν και συνεχίζουν να ανέχονται τους εργαζομένους πολλαπλών ταχυτήτων & αμοιβών με φανερά και «άδηλα» ανταλλάγματα-προνόμια. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που "ευλόγησαν" τη βάπτιση μερίδας εργαζομένων της πρώην OTEplus σε Cosmote E-value, δημιουργώντας μια ακόμα "υπο-ομάδα" εργαζομένων. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που ξεχωρίζουν τα δικά τους παιδιά Cosmote E-value από το συρφετό των εργαζομένων και τους δίνουν απαλλαγές, επιδόματα, bonus και προνόμια.
Καλούμε τις παρατάξεις της (Δ)ΑΚΕ και του ΠΑΣΚΕνωτικού να φανούν για πρώτη φορά στη διαδρομή τους υπεύθυνα. Να μην εξευτελίζονται, παριστάνοντας οι μεν την αντιπολίτευση των δε κι αντίστροφα. Να σταματήσουν τους θεατρινίστικους τσακωμούς, που παραμονές εκλογών δεν πείθουν κανένα κι ας σταθμίσουν ως μοναδικό γνώμονα των ενεργειών τους, το όφελος του συνόλου των συναδέλφων της Cosmote E-value. Ας εργαστούν, λοιπόν, προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, των αυξήσεων για όλους και την ταυτόχρονη άρση των απαράδεκτων διαχωρισμών.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ως δύναμη ευθύνης και ανατροπής θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της μια απολύτως αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την Cosmote E-value, ανεξάρτητα αν την υπογράψει η ΟΜΕ ή ο ΠΑΣΕ. Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη για Μία ΣΣΕ που να καλύπτει με ενιαίο κι αξιοκρατικό τρόπο όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, στο πλαίσιο της ανοδικής ισότητας. Μία ΣΣΕ που θα άρει τους απαράδεκτους διαχωρισμούς μεταξύ εργαζομένων σε μισθούς, ωράριο, άδειες, επιδόματα και θα καταργεί το δουλεμπόριο, τις εταιρίες «βιτρίνα» και τη δανεική εργασία. Μία ΣΣΕ που να δίνει προοπτική αξιοποίησης κι ανάπτυξης στο σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
 ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

blogger templates | Make Money Online