Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σχετικά με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ

Δήλωση του Γιάννη Δούκα
μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ - ΟΤΕ
σχετικά με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ

Αθήνα 4/10/2010

Μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει καλλιεργήσει η διοίκηση στους εργαζόμενους τους ΟΤΕ ήρθε και η σημερινή δήλωση του προέδρου και διευθύνοντας συμβούλου κ. Βουρλούμη ο οποίος προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του επανέλαβε την άποψη ότι για να παραμείνει ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό με «λογικές αποζημιώσεις» και να παγώσουν οι μισθοί συμπεριλαμβανομένων και των ωριμάνσεων.
Για μας η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ και εν γένει η όλη πορεία του αποδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής της πλήρους ιδιωτικοποίησης αλλά και την παταγώδη αποτυχία της σημερινής διοίκησης.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε για άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης και της διοίκησης να χρησιμοποιηθούν για να φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.
Για μας οι αιτίες για την πορεία του ΟΤΕ οφείλονται στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, στην αναξιοκρατία και ρουσφετοκρατία με πρόσληψη σειράς στελεχών από την «αγορά» λες και δεν υπήρχαν ικανοί υπάλληλοι στον οργανισμό, το υπέρογκο κόστος διοίκησης και τα ακριβοπληρωμένα GOLDEN BOYS, η συρρίκνωση του οργανισμού μέσω της πώλησης κερδοφόρων κομματιών όπως η INFOTE, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στην εμπορική πολιτική και βεβαίως και η αρνητική στάση της ΕΕΤΤ.
Για μας αυτό που απαιτείται για την αλλαγή πορείας είναι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο επαναπατρισμός των χαμένων πελατών μέσω της παροχής και διαφήμισης ποιοτικών υπηρεσιών, η αποφυγή αστοχιών και λαθών όπως αυτό με τη μη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού από το conn – x tv η οποία δυσφήμησε τον ΟΤΕ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η ΕΕΤΤ.
Για μας αυτό που χρειάζεται σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού είναι η κατάργηση των αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των νέων, η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας που έχουν σαρώσει όλο τον όμιλο, η κατάργηση των δουλεμπορικών εταιρειών ενοικίασης HELLASCOM και OTEPLUS, μία σχέση σταθερής και πλήρους εργασίας, μία σύμβαση για όλο τον όμιλο και τέλος η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού την ανάγκη του οποίου παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση.

 

blogger templates | Make Money Online