Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 18/6/2013



Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 18/6/2013

Την Τρίτη 18/6/2013 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τη διοίκηση με θέμα συζήτησης την OTE TV.
Στη συνάντηση η διοίκηση παρουσίασε το που βρίσκεται σήμερα το όλο θέμα OTE SERVICES τις εκτιμήσεις της για την πορεία και μερικές νέες δραστηριότητες για τους συναδέλφους που θα ασχοληθούν με τη συντήρηση των κεραιών κινητής και την εγκατάσταση δορυφορικών κεραιών.
Σε ότι αφορά το εμπορικό κομμάτι μας ενημέρωσαν ότι το μισό περίπου προσωπικό απασχολείται στις πωλήσεις, ένα μέρος σε εργασίες back office, ένα μέρος λείπει για διάφορους λόγους όπως ασθένεια, απόσπαση, άδεια άνευ αποδοχών κλπ και μας είπαν ότι τέσσερις συνάδελφοι αρνούνται να κάνουν τη δουλειά που τους δίνεται.
Σε ότι αφορά τους συναδέλφους που ασχολούνται με την επίβλεψη και τη συντήρηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας αυτοί επιπρόσθετα θα μπορούν να απασχοληθούν στον προληπτικό έλεγχο εγκαταστάσεων ΟΤΕ και COSMOTE και στην προληπτική συντήρηση κόμβων κινητής.
Σε ότι αφορά τους συναδέλφους που ασχολούνται με την τοποθέτηση δορυφορικών κεραιών επιπρόσθετα θα μπορούν να απασχοληθούν με τον  έλεγχο ορθής χρήσης σε χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (π.χ. εμπορική αντί για οικιακή χρήση), με έλεγχο εγκαταστάσεων που έγιναν από τρίτους, με την επανασυσκευασία αποκωδικοποιητών STB από επιστροφές πελατών και με επιδιόρθωση STB.
Σε ότι αφορά τις άδειες εγκατάστασης κεραιών μας είπαν ότι θα παρέχουν ότι χρειάζεται αν κάποιος θελήσει να δώσει εξετάσεις για να πάρει τη σχετική άδεια και ότι θα γίνει προκήρυξη για όποιο συνάδελφο έχει την άδεια που απαιτείται και θέλει να μετατεθεί στην υπηρεσία εγκατάστασης δορυφορικών κεραιών.
Τέλος στις υπηρεσίες αυτές προτίθενται να μεταθέσουν άλλους 30 συναδέλφους 15 στο εμπορικό και 15 στο τεχνικό κομμάτι.
Μια σειρά από θέματα που έχουν τεθεί κατ’ επανάληψη και έχουν να κάνουν με τις παλινωδίες της διοίκησης, με τη συνεχιζόμενη αλλαγή του αριθμού αυτών που θα μετατεθούν, με την ανυπαρξία ενιαίων κριτηρίων επιλογής και με την αθέτηση δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί στο παρελθόν για άλλη μια φορά δεν απαντήθηκαν.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι το θέμα OTE TV για μας δεν έχει τελειώσει, η διοίκηση μπορεί να θεωρεί ότι έχει πετύχει μια πύρρειο νίκη ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει καθημερινά και το μήνυμα ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, τις θέσεις εργασίας μας,την αξιοπρέπειά μας.

 

blogger templates | Make Money Online