Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ: Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι


Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Από τις αρχές του μήνα η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να δώσει την φύλαξη των κτιρίων σε εργολάβους.
Θα περίμενε ίσως κάποιος η συμφωνία αυτή να περιορίζεται στα αφύλακτα κτίρια (Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Παρασκευή κ.λ.π.) τα οποία κατ επανάληψη έχουν γίνει στόχος επιθέσεων και εμπρησμών.
Αντί αυτού όμως η διοίκηση αποφάσισε να αποσύρει τους συναδέλφους φύλακες από κτίρια καίριας σημασίας όπως Ιλισσός, Κωλέττη, Αλεξάνδρας, Αθηνάς, Αποθήκες Πάρνηθας και στην θέση τους να τοποθετήσει ιδιωτική φύλαξη.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια των κτιρίων γιατί οι συνάδελφοι φύλακες διεκπεραίωναν το έργο τους με τον καλύτερο τρόπο. Εγείρονται πλέον ερωτηματικά για την ασφάλεια του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών καθώς το προσωπικό του εργολάβου είναι παντελώς ανεκπαίδευτο και ακατάλληλο για την φύλαξη ευαίσθητων εγκαταστάσεων όπως οι κατανεμητές. Για ότι συμβεί πλέον στα κτίρια αυτά η διοίκηση φέρει ακέραια την ευθύνη.
            Ο ανομολόγητος λόγος για τον οποίο η διοίκηση επέλεξε την αντικατάσταση των συναδέλφων φυλάκων από την ιδιωτική φύλαξη, είναι το γεγονός ότι αυτοί εργάζονταν μέχρι τώρα σε τρείς 8ωρες βάρδιες με αποτέλεσμα την υποχρέωση καταβολής μιας ώρας υπερωρία την μέρα. Αυτό όμως είναι απόρροια της ΣΣΕ 2012-2014 και δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι για αυτό. Ούτε το διεκδίκησαν, ούτε τους χαρίστηκε. Και αφού αυτό έχει «τεράστιο» κόστος σύμφωνα με τα παχυλά αμειβόμενα golden boys που με περισσό θράσος λένε «το πάρτι τελείωσε», ας μας απαντήσουν τώρα: Ποιό είναι το κόστος της φύλαξης από τον εργολάβο; Δεν περιμένουμε απάντηση. Είναι γνωστό ότι είναι ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι.    
            Θα επισημάνουμε όμως και την εκκωφαντική σιωπή του συλλόγου μας του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ για το θέμα. Ούτε ένα διάβημα διαμαρτυρίας ρε παιδιά; Ούτε μια ανακοίνωση; Μάλλον γιατί οι εκλογές αργούν ακόμα !   

 

blogger templates | Make Money Online