Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Θλιβερή και απογοητευτική η παρουσία του “γενικού γραμματέα” της ΟΜΕ – ΟΤΕ





Θλιβερή και  απογοητευτική η παρουσία του “γενικού γραμματέα” της ΟΜΕ – ΟΤΕ
            Κατά τη γνώμη μας ένας εργατικός εκπρόσωπος που του δίνεται η δυνατότητα να παρέμβει σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι οφείλει να προβάλει – με τη δική του οπτική γωνία όποια  και αν είναι αυτή – τα προβλήματα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
        Όταν μάλιστα έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί δημόσια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η υποχρέωσή του αυτή πολλαπλασιάζεται.
            Τα παραπάνω δυστυχώς δεν φάνηκε να είναι στη συνδικαλιστική πρακτική και στις προτεραιότητες του γενικού γραμματέα της ΟΜΕ – ΟΤΕ και προέδρου της ΔΑΚΕ ΟΤΕ Βασίλη Λάμπρου.
            Ο συνάδελφος τη Δευτέρα 14/10/2013 συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου και του δόθηκε η δυνατότητα να  απευθύνει όποια ερώτηση ήθελε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
            Οι ευκαιρίες αυτές είναι σπάνιες και θα μπορούσε, αν ήθελε, να θέσει, να προβάλει αλλά και να ζητήσει δεσμεύσεις από ένα πολιτικό αρχηγό για μια σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ αλλά και όλης της χώρας.
            Θα μπορούσε για παράδειγμα να αναφερθεί στην κατεδάφιση του εργατικού δικαίου που συντελείται, στην κατάργηση και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, στη συνεχιζόμενη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στη συνεχιζόμενη βάρβαρη φοροεπιδρομή, στη συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας, στην απώλεια θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ, στα διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά καθεστώτα που επικρατούν στον όμιλο ΟΤΕ, στο ρόλο των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
            Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα και προτίμησε να ασχοληθεί μόνο με ότι βολεύει επικοινωνιακά τη Ν.Δ. και τη ΔΑΚΕ εξαντλώντας την παρέμβασή του στην αντιπαράθεση που έχει η ΔΑΚΕ με την Αγωνιστική Συνεργασία, με το ότι μέλη ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταπηδούν στο ΣΥΡΙΖΑ και τέλος άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το σκάνδαλο της SIEMENS.
            Μας είναι αδιάφορο το αν η παρέμβασή του προσέφερε κάτι στη Ν.Δ. ή στη ΔΑΚΕ. Το κομματικό του καθήκον μπορεί να το επιτέλεσε άριστα. Η παρουσία του όμως ως γραμματέας της ΟΜΕ – ΟΤΕ ήταν θλιβερή, απογοητευτική και επιζήμια για την ομοσπονδία και για τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

 

blogger templates | Make Money Online