Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εργατικές κινητοποιήσεις σε εξέλιξη




ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, το λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται με αστυνομικά μέτρα να προχωρήσει στην εκκένωση του Ραδιομέγαρου.

Η στήριξη και η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Ταυτόχρονα, η καθημερινή παρουσία αποτελεί μια ασπίδα προστασίας με στόχο την αποτροπή των Κυβερνητικών σχεδιασμών.

Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ συνεχίζοντας για 5η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, μαζί με άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα, οργανώνουν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 2 το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες συνεχίζεται η πεζοπορία των σχολικών φυλάκων, που έχει ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου προς την Αθήνα. Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη η πορεία αυτή θα φτάσει στον τύμβο του Μαραθώνα και οι σχολικοί φύλακες μαζί με άλλους εργαζόμενους, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα πορευτούν στην ΕΡΤ όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ την Τρίτη 22 Οκτώβρη το πρωί, θα συνεχίσουν την πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση.

Η Αυτόνομη παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να στηρίξουν με την παρουσία τους, τόσο την συγκέντρωση των «διαθεσίμων» το Σάββατο στα προπύλαια, όσο και την πεζοπορία των σχολικών φυλάκων.

Ο αγώνας για την αποτροπή των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, η ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών μπορεί να είναι νικηφόρος.

 

blogger templates | Make Money Online