Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 18/10/2013



Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 18/10/2013

Την Παρασκευή 18/10/2013 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΤΕ.
Στη συνάντηση σε ότι αφορά το θέμα των κινήτρων αποχώρησης, η διοίκηση δεν έδωσε κανένα απολύτως στοιχείο λέγοντας ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει τις τελικές της προτάσεις και θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες.
Παρ’ όλα αυτά οι διαρροές στον τύπο αλλά και η διασπορά φημών από κάθε λογής «καλά πληροφορημένες πηγές» συνεχίζονται δημιουργώντας ένα κλίμα αποδοχής των όποιων κινήτρων ανακοινωθούν. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν σκοπεύουμε να συμβάλουμε στην εκτεταμένη παραπληροφόρηση.
Από πλευράς ΟΜΕ – ΟΤΕ τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την πιθανή μαζική έξοδο προσωπικού όπως το πρόβλημα του Ταμείου Αρωγής, οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς στις θυγατρικές, οι δικαστικές αποφάσεις, η μετατροπή της σχέσης εργασίας αυτών που εργάζονται με μερική, σε πλήρους απασχόλησης.
Η διοίκηση δεν δεσμεύτηκε σε κάτι και τα περισσότερα απ’ αυτά θέλει να τα παραπέμψει στο 2014 μετά την ολοκλήρωση του όποιου προγράμματος τελικά πραγματοποιηθεί.
Από τη δική μας πλευρά επιμένουμε ότι η ομοσπονδία τώρα και όχι αύριο θα πρέπει να επιμείνει και να επιβάλλει τη συζήτηση για την αποτροπή της αναμενόμενης εντατικοποίησης, την αποτροπή εκδικητικών πρακτικών σε όσους δεν κάνουν χρήση, και την προώθηση των αιτημάτων για προσλήψεις στον ΟΤΕ, με ενιαίους όρους εργασίας και μισθού παλιών και νέων με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές.


 

blogger templates | Make Money Online