Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της CYTA HELLAS που απεργούν




ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δελτίο Τύπου

Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών αποτελεί έναν ιδιαίτερα επικερδή κλάδο, για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και τους διευθυντές, αλλά όχι και για τους εργαζόμενους. Εταιρείες με κέρδη εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο (π.χ.Vodafone)  εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους τους, μειώνουν τους μισθούς τους, αυξάνουν την πίεση της εργασίας τους την ίδια ώρα που καταθέτουν προτάσεις εξαγοράς των υπόλοιπων εταιρειών  (Cyta Hellas, Forthnet) οι οποίες έχουν μείνει πίσω στο παιχνίδι του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Άλλες εταιρείες (π.χ. Wind) παρότι παρουσιάζουν κατά καιρούς ζημιές δεν έχουν πρόβλημα να εξασφαλίζουν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και να καταθέτουν προτάσεις εξαγοράς και των δύο παραπάνω εταιρειών. Για τις συνθήκες εργασίας δε που επικρατούν ούτε λόγος καθώς ακόμη και στοιχειώδη προσχήματα τήρησης της ελληνικής νομοθεσίας σε ότι αφορά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί τα τελευταία χρόνια.
Σαν εργαζόμενοι βλέπουμε ότι είτε πάει καλά μια επιχείρηση είτε όχι το αποτέλεσμα για εμάς παραμένει το ίδιο. Εντατικοποίηση δουλειάς, φόβος απόλυσης, επισφαλείς σχέσεις εργασίας, οι αποδοχές μας να συρρικνώνονται το ίδιο και τα δικαιώματά μας. Αρωγός στον άνισο αγώνα αυτό, υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στην δυνατότητα υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καθιστώντας πρακτικά αδύνατο το δικαίωμα προκήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αυξάνοντας την φορολογία των λαϊκών στρωμάτων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, ποινικοποιώντας το δικαίωμα αντίστασης στην κατάσχεση πρώτων κατοικιών, μειώνοντας την φορολογία στους ιδιοκτήτες καζίνο.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία βοήθεια από κανέναν παρά μόνο από εμάς τους ίδιους. Οργανωμένοι συλλογικά έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις συντονισμένες επιθέσεις που δεχόμαστε. Χρησιμοποιώντας την πολυτιμότερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος, την απεργία, είναι η μόνη “γλώσσα” που φαίνεται να καταλαβαίνουν  οι μεγαλοεργοδότες μας, καθώς πλήττεται άμεσα το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει, η αύξηση των κερδών τους.
Ο τελικός αγοραστής της Cyta Hellas είναι η εταιρεία Vodafone. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εκπροσώπων των εργαζομένων για ενημέρωση σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, τους όρους και τις συνθήκες αυτών στο νέο εργοδότη δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την διοίκηση. Αντιλαμβανόμενοι όλοι τι σημαίνει αυτό, κρίνοντας και από την εμπειρία προηγούμενων εξαγορών εταιρειών, η ανησυχία των 730 συναδέλφων μας είναι έκδηλη. Όπως έκδηλη είναι και η ανησυχία των συναδέλφων μας στον κλάδο στις υπόλοιπες εταιρείες στην σκέψη μιας τεράστιας στρατιάς ανέργων που θα αναζητήσει δουλειά και θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο τις ήδη μειωμένες αποδοχές και εργασιακά επιδόματα αλλά και δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τοπικές επιτροπές και συνελεύσεις γειτονιών, φορείς και απλούς πολίτες οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων, ανθρώπους που βιώνουν και οι ίδιοι την οικονομική εκμετάλλευση και κοινωνική αδικία να βάλουμε ένα τέλος στην μίζερη επιβίωση και ηττοπάθεια που μας επιβάλλουν καθημερινά οι οικονομικοί ολιγάρχες και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους.
Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία την  Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου κατόπιν απόφασης που έλαβε η τελευταία  Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas με προοπτική κλιμάκωσης μέχρι την επίτευξη των στόχων και εκπλήρωσης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Δείχνουμε την πραγματική μας παραγωγική δύναμη, σταματάμε την μηχανή παραγωγής κέρδους των μεγάλων επιχειρηματιών, μέχρι να λάβουμε εγγυήσεις  εξασφάλισης για το εργασιακό μας παρόν και μέλλον.
Συλλογικά, σχεδιασμένα και αλληλέγγυα έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε, δηλαδή το αποτέλεσμα της καθημερινής μας εργασίας να επιστρέφει και να μοιράζεται σε εμάς, ισότιμα και δίκαια.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση – καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας συνθήκες
  • Άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ
  • Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για όλους τους εργαζομένους
  • Καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone

 

blogger templates | Make Money Online