Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Σωματείο Cyta Hellas: 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30 Μάρτη


Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30 Μάρτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Cyta Hellas, με βάση την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσής τους. Απαιτούν:
  • Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους τώρα καθώς και στον επόμενο εργοδότη (σ.σ.: Vodafone)
  • Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια διεκδίκηση Κλαδικής και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μαζί με τα υπόλοιπα σωματείου του κλάδου
  • Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις Cyta αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης
  • Επαναπρόσληψη του εργαζομένου Φ.Σ. που απολύθηκε λόγω προβλήματος υγείας σε θέση που δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του με σύμβαση Cyta αορίστου χρόνου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Απεργούμε για να κερδίσουμε ό,τι μας στερούνε
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι… Την Δευτέρα 19/3 διεξήχθη η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Cyta Hellas. Το αμφιθέατρο της Λ. Αλεξάνδρας ήταν σχεδόν γεμάτο από συναδέλφους διαφόρων τμημάτων καταθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας αλλά και τη συνολική ανησυχία για το εργασιακό μας μέλλον ενόψει της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.
Συζητήθηκε η «ενημέρωση» που έγινε σε κάποια τμήματα από επίσημα χείλη για το πόσοι συνάδελφοι και για το που θα μεταφερθούν μετά την εξαγορά από τη Vodafone. Ενημέρωση την οποία η διοίκηση επέλεξε να μεταφέρει σαν φήμη, καθώς περί τέτοιας πρόκειται και τίποτα παραπάνω, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα για το μέλλον μας. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης κυρίως τηλεφωνικών κέντρων όπου καλούνται όλο και λιγότεροι συνάδελφοι να βγάλουν τον ίδιο όγκο δουλειάς σε λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη πίεση. Συγκεκριμένα στο τμήμα τεχνικής τηλεφωνικής υποστήριξης (1Α) στη Μεταμόρφωση οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο να εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες και για αυτό το λόγο προχωρήσανε σε επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας και δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά. Επιπλέον η διοίκηση της Cyta Hellas επέλεξε να απομακρύνει συνάδελφο από συνεργαζόμενη εταιρεία που εργαζόταν για σχεδόν δύο χρόνια στην εταιρεία λόγω μόνιμου προβλήματος υγείας που ο εν λόγω συνάδελφος απέκτησε κατά την διάρκεια εργασίας του στο τηλεφωνικό κέντρο, οδηγώντας τον έτσι ουσιαστικά στην απόλυση.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε ατομικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο ομάδας. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί σαν επιμέρους προβλήματα στο μεγάλο γενικό πρόβλημα που μας αφορά όλους και είναι το αβέβαιο εργασιακό μας μέλλον. Διαφορετικά είναι δεδομένο ότι αν προκύψει αύριο το ίδιο πρόβλημα σε εμάς η αντιμετώπιση της διοίκησης θα είναι η ίδια, όπως δεδομένη είναι η απώλεια θέσεων εργασίας και η χειροτέρευση των όρων αυτής στο νέο εργοδότη εάν δεν κινηθούμε όλοι μαζί.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναλάβουμε την πετυχημένη 24ωρη απεργία του Φεβρουαρίου όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα απείχε από την εργασία της. Να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι να αντισταθούμε στις αποφάσεις της διοίκησης, η οποία ακυρώνει συναντήσεις με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων την τελευταία στιγμή για προσχηματικούς λόγους. Αποφάσεις που το μόνο σίγουρο είναι πως σαν σκοπό θα έχουν να πλήξουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, κατακτήσεις και απολαβές.
Η απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης είναι να προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30/3 απαιτώντας τα παρακάτω:
  • Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων μας τώρα καθώς και στον επόμενο εργοδότη
  • Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια διεκδίκηση Κλαδικής και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μαζί με τα υπόλοιπα σωματείου του κλάδου
  • Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις Cyta αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης
  • Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Φ.Σ. που απολύθηκε λόγω προβλήματος υγείας σε θέση που δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του με σύμβαση Cyta αορίστου χρόνου.
Η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση είναι ότι μας έχει απομείνει προκειμένου να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αναδημοσίευση από το Ergasianet.gr

 

blogger templates | Make Money Online