Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μπροστά στις εκλογές στα σωματεία στον όμιλο ΟΤΕ



Μπροστά στις εκλογές στα σωματεία στον όμιλο ΟΤΕ

Αθήνα 1/9/2014

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα που κατέκτησαν τον προηγούμενο αιώνα.
Η αύξηση της ανεργίας, η παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάρρευση του ασφαλιστικού, η αύξηση της φορολογίας είναι μερικά από τα κατορθώματα των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Στο χώρο του ΟΤΕ, της COSMOTE, της OTEPLUS και των άλλων θυγατρικών επηρεαστήκαμε από όλα τα γενικότερα αλλά σε μερικά είχαμε και την τιμητική μας. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας αποθρασυνθεί από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον προχώρησε τρεις φορές σε μαζικές απολύσεις που τις βάφτισε εθελούσια μία στην COSMOTE, μία στην OTEPLUS και μία στις εργαζόμενες καθαρίστριες του ΟΤΕ.
Μερικά από τα κατορθώματα στο χώρο του ΟΤΕ, της COSMOTE, της OTEPLUS και των  άλλων θυγατρικών είναι η μείωση μισθών και δικαιωμάτων, η συνεχής καταπίεση των συναδέλφων, η κατάργηση του ωραρίου εργασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τα διαφορετικά μισθολόγια και το δουλεμπορικό καθεστώς των εργαζομένων στις θυγατρικές.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της φοβίας και της καταπίεσης που επιβάλλει η εργοδοσία, είναι η άμεση συνέχεια της ηττοπαθούς, ενδοτικής και εργοδοτικής πρακτικής της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Οι παρατάξεις αυτές προσπαθώντας να κουκουλώσουν το αμαρτωλό παρελθόν τους, την ταύτισή τους με ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και στην ομοσπονδία αλλάζουν ακόμη και τα ονόματά τους. Για τέτοιες περιπτώσεις ο Λαός μας λέει πως άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, η παράταξη της Συνδικαλιστικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς λειτουργεί στο χώρο του ομίλου ΟΤΕ εδώ και δεκαετίες. Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι για όλα τα θέματα των εργαζομένων του ΟΤΕ, της COSMOTE, της OTEPLUS και των άλλων θυγατρικών όσο και για τα γενικότερα, απαιτείται μια άλλη πορεία απ’ αυτήν που έχουν τραβήξει οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού. Απαιτείται μιας συνεχής προσπάθεια ώστε να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε τα σωματεία και την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητήσει τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα έχει τους συναδέλφους ενημερωμένους και έτοιμους να αγωνιστούν, θα προτείνει και θα διεκδικεί λύσεις και δεν θα δέχεται μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλουμε η ομοσπονδία και τα σωματεία να είναι δίπλα στον κάθε συνάδελφο δίπλα στα εργασιακά του προβλήματά  και να μη λειτουργούν σαν ρουσφετομάγαζα ή σαν το μακρύ χέρι της διοίκησης.
Τώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις αυτά γίνονται ακόμη πιο επιτακτικά.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών σε όλα τα σωματεία, καλούμε κάθε συνάδελφο στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του που συμφωνεί ή προσεγγίζει τις παραπάνω θέσεις, κάθε συνάδελφο που έχει κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να συμμετάσχει ενεργά και να στηρίξει τα  ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

 

blogger templates | Make Money Online