Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην απεργία στις 27/11/2014



Αντιδρούμε
Στην εκποίηση του εναπομείναντος 10% του ΟΤΕ
Στη μεταφορά έργου του ΟΤΕ σε άλλες εταιρείες
Στην ανεργία και στην απελευθέρωση των απολύσεων
Στη συρρίκνωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
Στην καταβαράθρωση των παροχών υγείας
Στη συνεχιζόμενη φορομπηχτική πολιτική
Στην επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Απαιτούμε
Συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους
Κατοχύρωση των θεσμικών μας κατακτήσεων
Ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 20/11/2014 αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εντάσσει στην κινητοποίηση το αίτημα για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα προβλέπει αυξήσεις στο προσωπικό του ΟΤΕ, ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ και διατήρηση των θεσμικών κατακτήσεων που έχουν κατακτηθεί από την ίδρυση της ομοσπονδίας μέχρι και σήμερα.
Εκτός από το θέμα της συλλογικής σύμβασης το πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης έχει να κάνει με την αντίδραση και αντίστασή μας στο προαπαιτούμενα της τρόικας για την εκχώρηση του εναπομείναντος 10% του ΟΤΕ, για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για τη νέα αρνητική παρέμβαση στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις, για την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τη νέα φοροεπιδρομή, για τα νέα πρότυπα στην υγεία που προδιέγραψε ο πρώην συνάδελφος και σημερινός διοικητής του ΙΚΑ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πολλές και μεγάλες ενστάσεις τόσο για τη λειτουργία της ΓΣΕΕ όσο και για τη λειτουργία της ομοσπονδίας και αμφισβητούν τόσο τη σκοπιμότητα όσο και την αποτελεσματικότητα αυτής της απεργίας.
Γνωρίζετε ότι έχουμε κι’ εμείς ενστάσεις και ίσως και περισσότερες ιδίως σε ότι αφορά αυτή καθ’ εαυτή τη λειτουργία και  της ΓΣΕΕ και της ομοσπονδίας τις οποίες έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη.
Βάζουμε για λίγο στο πλάι τις όποιες ενστάσεις και κριτικές παρατηρήσεις και δίνουμε όλοι με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην αδιαλλαξία της διοίκησης του ΟΤΕ.
Συνάδελφοι το θέμα της συλλογικής σύμβασης τώρα ανοίγει. Μαζί με την απόφαση γι’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση υπάρχει και η συνέχεια. Από τώρα έχει αποφασιστεί η εκ νέου σύγκληση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας αμέσως μετά την απεργία προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η αδιαλλαξία της διοίκησης συνεχιστεί.


Όλοι στην απεργία στις 27/11/2014

 

blogger templates | Make Money Online