Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ




ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Με όποια μορφή σύμβασης και αν εργάζεσαι  στον ΟΤΕ σήμερα, αυτό που βιώνεις στην καθημερινότητά σου, είναι εντατικοποίηση, άγχος και απογοήτευση.
Από τη μια η διοίκηση, που αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των μνημονίων,  μας βλέπει σαν παραγωγικές μηχανές και όχι σαν ανθρώπους και μας δίνει εντολές που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και αυξάνουν την επικινδυνότητα της δουλειάς μας (μονομελή συνεργεία, παραβίαση ωραρίου, ελαστικοποίηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας). Απαιτεί από εμάς  να κινούμαστε με ασυντήρητα αυτοκίνητα, χωρίς τα απαραίτητα ανταλλακτικά και εργαλεία για τη δουλειά μας . Διαλύει υπηρεσίες χαρακτηρίζοντάς τις φθίνουσες και  μεταβιβάζει το έργο σε εργολάβους, που σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν παράνομα απασχολούμενους και οι οποίοι διαλέγουν το φιλέτο της δουλειάς αφήνοντας ότι δεν τους συμφέρει ή ότι δεν το ξέρουν. Μεταβιβάζουν την ευθύνη της επίβλεψής τους σε συναδέλφους και τους χρήζει επιστάτες του έργου με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση ατυχήματος ή κακοτεχνίας.
Ταυτόχρονα με περισσό θράσος παρά την υψηλότατη κερδοφορία (κέρδη σχεδόν 1.000.000€ /μέρα), έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να ζητήσει και επιπλέον μείωση του εργασιακού κόστους, εκμεταλλευόμενη τους επαίσχυντους μνημονιακούς νόμους και επιχειρεί να ελαστικοποιήσει περαιτέρω το ωράριο, μετατρέποντάς μας από εργαζόμενους σε σκλάβους και διαλύοντας τις οικογένειές μας.
Από την άλλη  η γύμνια και η ανυπαρξία του συνδικάτου που διοικείται από τις μνημονιακές παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ ( ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ) σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο αλλά και τριτοβάθμιο επίπεδο, μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στις κάθε λογής  ορέξεις της διοίκησης. Ο σύγχρονος εργατοπατερισμός εξυπηρετώντας τα σχέδια DT, ασκεί συνδιοίκηση και επιδίδεται σε μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια  (προσλήψεις, δάνεια, ΟΠΑΚΕ, μεταθεσούλες, θέσεις ευθύνης) λες και το σωματείο είναι τσιφλίκι των παρατάξεων του συνδικαλιστικού δικομματισμού.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η μάχη για υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα υπερασπίσει τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας μόλις ξεκίνησε. Απαιτείται η ενεργοποίηση και η συστράτευση όλων μας  προκειμένου επιτέλους να γίνει πράξη η άρση των απαράδεκτων διαχωρισμών μεταξύ παλιών και νέων, μεταξύ εργαζομένων στον ΟΤΕ και την ΟΤΕplus. Αυτή η μάχη ξεκινά με τους χειρότερους όρους, χωρίς οι εργαζόμενοι να είναι ενημερωμένοι. Οι γνωστοί «διαδρομιστές – παπαγαλάκια» γίνονται πλέον εξόφθαλμα εργοδοτικοί, μασκαρεύοντας τις επιδιώξεις της διοίκησης ως «ρεαλιστική πρόταση».
Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μπροστά στις κάλπες σύντομα θα βρεθούμε σε ένα αμείλικτο δίλημμα .  Ή δίνουμε μαζί τη μάχη για την ανατροπή τους ή παραμένουμε απαθείς και σιωπηλοί παρατηρητές του εκφυλισμού και της απαξίωσης του συνδικάτου  και τους αφήνουμε να συνεχίζουν.
Έχουμε την δύναμη. Η δύναμή μας είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή, η συσπείρωση και η αγωνιστική ετοιμότητα. Αν θέλουμε το σωματείο να ξαναβρεί το ρόλο του να είναι κοντά στον εργαζόμενο και να παλεύει γι αυτόν, πρέπει να κάνουμε την απογοήτευση μας δράση και ενεργή συμμετοχή.

 

blogger templates | Make Money Online