Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Για σωματεία και ομοσπονδία δίπλα στο πρόβλημά σου πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει
Για σωματεία και ομοσπονδία δίπλα στο πρόβλημά σου
πρέπει να είσαι η αλλαγή
που θέλεις να έρθει


Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχονται την πιο ανελέητη επίθεση όλων των εποχών και βρίσκονται σε μια συνεχή ανασφάλεια για τη δουλειά τους, το μισθό τους, τα δικαιώματά τους. Την ίδια ώρα τα προβλήματα στις παροχές Υγείας και Παιδείας μεγάλωσαν και όλοι μας βάζουμε συνεχώς όλο και περισσότερο το χέρι στην τσέπη, τα δάνεια έχουν χτυπήσει κόκκινο, η φορομπηχτική πολιτική συνεχίζεται και φτάσαμε να πληρώνουμε χαράτσια ως ενοίκιο για το ίδιο μας το σπίτι.
Στο χώρο του ΟΤΕ αυτά τα χρόνια μεταξύ άλλων είχαμε την κατάργηση της μονιμότητας, τη μείωση των μισθών μας, την έξαρση της δανεικής εργασίας και του δουλεμπορικού καθεστώτος στην OTEPLUS, τη δραστική μείωση των παροχών του λογαριασμού νεότητας, τη θεσμοθέτηση του σπαστού ωραρίου στα καταστήματα, την κατάργηση του ωραρίου εργασίας, την παροχή έργου όπως η φύλαξη και η καθαριότητα σε εργολάβους, την κατάργηση θέσεων εργασίας, το κλείσιμο δεκάδων εμπορικών καταστημάτων, την εντατικοποίηση και την επιβολή του ανθρωποφάγου αξιολογίου.
Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχει μετατραπεί σε παρατηρητή των εξελίξεων και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και τον ιμάντα μεταφοράς της πολιτικής των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Το δρόμο αυτό ακολουθεί και στον ΟΤΕ το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ παραβλέποντας την πραγματικότητα και ευελπιστώντας σε μια «καλή χειρονομία» της εργοδοσίας. Το δρόμο αυτό οι δυνάμεις αυτές ακολουθούν σε όλα τα σωματεία και στην ομοσπονδία του ΟΤΕ και όπως και σε άλλους χώρους έτσι κι’ εδώ θα επιχειρήσουν να θολώσουν τα νερά αλλάζοντας την ονομασία τους για να κρύψουν το αμαρτωλό παρελθόν τους και την άμεση γραμμή και σχέση με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ.
Απέναντι από το δρόμο αυτό υπάρχει και ο δρόμος της ενημέρωσης, της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι ένας δρόμος δύσκολος που αν τον ακολουθήσουμε σταθερά μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια και τις ανθρωποκτόνες και καταστροφικές πολιτικές τους, έξω από τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Μπορεί να μας οδηγήσει στο να ξαναβρούμε τη χαμένη μας συλλογική αξιοπρέπεια. Μπορεί  να μας οδηγήσει στο να υπογράψουμε μια αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας. Μπορεί να μας οδηγήσει στο να καταργήσουμε τις εργασιακές και μισθολογικές διαφορές νέων και παλαιών μεταξύ εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές.
Αυτό το δύσκολο δρόμο επέλεξε να τραβήξει όλο το προηγούμενο διάστημα η Αγωνιστική Συνεργασία.. Αυτό το δρόμο σκοπεύουμε να τραβήξουμε και αύριο βάζοντας στο επίκεντρο το συνάδελφο, τα προβλήματα και τα δικαιώματά του και απέναντι την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 

blogger templates | Make Money Online