Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ για τις Απολύσεις στην Cosmote και την περικοπή μισθών στον ΟΤΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2011


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η διοίκηση του ΟΤΕ και η Deutsche Telekom αξιοποιώντας το άγριο εργασιακό περιβάλλον που επέβαλε η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας, προσπαθούν να πάρουν από τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ όσα μπορούν παραπάνω από όσα καταχτήσαμε με τους αγώνες μας.
Η διοίκηση του ΟΤΕ εξήγγειλε 120 απολύσεις στην COSMOTE. Η αναλγησία της διοίκησης να προχωρήσει σε απολύσεις στην COSMOTE δεν έχει προηγούμενο. Η COSMOTE – όπως λένε – είναι το στολίδι του ομίλου, είναι μια εταιρεία πρότυπο, είναι η εταιρεία που έχει μισθολογικό κόστος από τα μικρότερα σε όλο τον κόσμο, είναι η εταιρεία στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τσαμάζ αναδείχθηκε ως ο καλύτερος manager το 2010.
Με πολύτιμο συμπαραστάτη της την κυβέρνηση, επιχειρεί να αξιοποιήσει την επιστολή του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου που ζητά από τους διοικητές των ΔΕΚΟ, εισηγμένων και μη, κερδοφόρων και ζημιογόνων, να μειώσουν τους μισθούς μας επικαλούμενη την κρίση, το διεθνές περιβάλλον και την ανταγωνιστικότητα. Έτσι σήμερα εξήγγειλε την αύξηση των ωρών εργασίας όλου του προσωπικού, την κατάργηση επιδομάτων που έχουν χορηγηθεί με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την κατάργηση των δρομολογίων των λεωφορείων από και προς το διοικητικό μέγαρο. (δείτε εδώ την σχετική επιστολή της διοίκησης)
Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για τη χρήση του 2010. Μετά τη δημοσιοποίησή τους ο κοινός τόπος όλων των δημοσιευμάτων είναι η μόνιμη επωδός «πρέπει να μειωθεί το εργασιακό κόστος !!».
Υπερτόνισαν τη μείωση των κερδών και τη συνεχιζόμενη διαρροή πελατών στους ανταγωνιστές. Εμείς διαβάζοντας με άλλο μάτι τα αποτελέσματα αναρωτιόμαστε: Μήπως η μείωση του τζίρου μόλις κατά 8% σε μια εποχή που χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν είναι μάλλον καλό αποτέλεσμα; Και πάντως σαφώς καλύτερο από τα 582 εκατ. € ζημιές της Deutsche Telekom το δ΄ τρίμηνο του 2010;
Όλα τα παραπάνω και ιδιαίτερα οι απολύσεις δείχνουν ότι το μόνο πράγμα που απασχολεί τη διοίκηση είναι η με τον οποιοδήποτε τρόπο αύξηση των κερδών της Deutsche Telekom και η τρομοκράτηση των εργαζόμενων σε όλο τον όμιλο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και το συνδικαλιστικό τους κίνημα θα αντιδράσουν με όλους τους τρόπους για να αποτρέψουν τις απολύσεις, για να μην αυξηθούν οι ώρες εργασίας και για να προασπίσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που πάνε να καταργήσουν.
Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση της 23ης Φλεβάρη εκτός από το ηχηρό μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση και την τρόικα στέλνει μήνυμα και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες για κλιμάκωση του αγώνα, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική, προκειμένου ο αγώνας να είναι νικηφόρος τόσο για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ όσο και για όλους τους άλλους. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα επιτακτικό κάτω από τις νέες αντεργατικές εξαγγελίες του τέταρτου μνημονίου, για νέα επίθεση στις συμβάσεις, στους μισθούς, και στις συντάξεις αλλά και εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε. Ε. στις 25 Μάρτη στην οποία θα επιχειρηθεί η Συνταγματοποίηση του συμφώνου ανταγωνιστικότητας της ΜΕΡΚΕΛ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


 

blogger templates | Make Money Online