Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αποκαλυπτική συνέντευξη της Λ.Κατσέλη: "Οι Απολύσεις στην Cosmote σε λάθος στιγμή" !!

   
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Άφησα κάτι σε εκκρεμότητα, κα Υπουργέ. Η ιστορία της COSMOTE. Είναι σύννομη, κατά την άποψή σας, η κίνηση της εταιρείας; Για την εθελουσία.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Ήταν δυστυχώς σε λάθος στιγμή. Δεν υπάρχει θέμα παρανομίας όσον αφορά στην απόλυση, αλλά επειδή είχαμε για 6 ώρες τη συζήτηση αυτή στην τριμερή, πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση. Ήταν κάτι ατυχές τη στιγμή εκείνη που ήρθε, αν και κατανοούμε ότι και η COSMOTE αντιμετώπιζε μια μεγάλη πτώση του δικού της τζίρου.

    Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων δεν θα υπολογίζονται στην επιχειρηματική δραστηριότητα; Προβληματισμό θέτω τώρα. Για όλες τις επιχειρήσεις είναι αυτός.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Στις εργασιακές σχέσεις όλα υπολογίζονται. Υπολογίζεται και το παρόν και το παρελθόν και το μέλλον.

    Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σʼ αυτό συμφωνούμε τώρα και οι δύο, δηλαδή συνέβαλαν και οι εργαζόμενοι για να υπάρχει κέρδος. Στη ζημιά, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι; Αυτή η ιστορία, αυτός ο μεσαίωνας δεν μπορεί να συνεχιστεί στο 2011, όπως και ναʼ ναι τα πράγματα.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Η σχέση εργοδότη - εργαζόμενου είναι μια βαθιά ασύμμετρη σχέση. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά γιʼ αυτό υπάρχει εργατικό δίκαιο, γιʼ αυτό υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις και από τη δική μας τη μεριά αυτό που θέλουμε να ενδυναμώσουμε είναι η διαπραγματευτική δύναμη και του εργαζόμενου σʼ αυτή τη δύσκολη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσει μαζί με τον εργοδότη να βρουν λύσεις που να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και να κρατάνε την επιχείρηση ζωντανή, γιατί μιλάμε για μία - δυο μεγάλες περιπτώσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το 95% των επιχειρήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων είναι πολύ μικρές.

    Και το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι αυτές οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, διότι δεν μπορούν να καλύψουν το βασικό τους κόστος. Άρα μην βλέπουμε μόνο τις δυο - τρεις μεγάλες περιπτώσεις, όπου εκεί υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να διατηρηθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις.

Διαβάστε εδώ όλη την συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ και τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη

 

blogger templates | Make Money Online