Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη 29 Φλεβάρη μέρα πανευρωπαϊκής δράσης

Τετάρτη 29 Φλεβάρη μέρα πανευρωπαϊκής δράσης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ως «δούρειος ίππος» των τοκογλύφων δανειστών, της τρόικας και του κεφαλαίου, λειτουργεί η υποτακτική συγκυβέρνηση και μαζί με τους μνημονιακούς πολιτικούς βαστάζους και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν ξεδιάντροπα για τα επαναλαμβανόμενα «πακέτα σωτηρίας», που κάθε φορά έχουν όλο και πιο ενισχυμένη τη θανατηφόρα δόση που καταστρέφει τους εργαζόμενους, την κοινωνία και την οικονομία.
Οι δανειακές συμβάσεις και τα «μνημόνια σωτηρίας» καταστρέφουν τις εργασιακές, κοινωνικές, λαϊκές κατακτήσεις, εξαφανίζοντας ακόμη κάθε έννοια του συλλογικού και κοινωνικού, καταπατώντας δημοκρατικές, συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες.
Θέλουν να κερδίσουν χρόνο για τους δανειστές για να ολοκληρώσουν το θανατηφόρο πείραμα των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζουν σήμερα στην Ελλάδα για να το επεκτείνουν σε όλη την Ευρώπη. Η χρεοκοπία είναι στο επόμενο σκηνικό.
Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη, όλο και πιο πυκνά νιώθουν τον αέρα της καταστροφής να τους πλησιάζει, ότι το πλιάτσικο του κεφαλαίου δε θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα και πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγώνες μας, πυκνώνουν και οι δικοί τους αγώνες. Πιέζουν τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων να εγκαταλείψει τη συναίνεση και να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων στις πολιτικές που μας γυρίζουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Επιβάλλεται να κάνουμε γοργά βήματα ενίσχυσης, κλιμάκωσης και συντονισμού των αγώνων με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ευρώπης. Ιδιαίτερα δε με αυτά των χωρών του «νότου» που γνωρίζουν σιγά-σιγά την ανάσα των καταστροφικών μέτρων λιτότητας.
Να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και αναστολές και να απλωθεί ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας που γκρεμίζουν συθέμελα το εργασιακό και κοινωνικό μοντέλο που γνωρίζαμε.
Η ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο, αλλά να ενταχθεί στην οικοδόμηση ενός σχεδιασμού με συνέχεια και κλιμάκωση.

Καλούμε στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης με συμμετοχή:
Στην τρίωρη πανελλαδική πανεργατική στάση εργασίας 12:00 - 15:00
Στο διάβημα διαμαρτυρίας στις 13:30 στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2)
Στη συγκέντρωση την Τετάρτη 29/02, 18:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Όθωνος & Αμαλίας)

Ή εμείς ή αυτοί!
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
24-2-2012
Η Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης εδώ

 

blogger templates | Make Money Online